Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
17,9 °C
ясно

Новини

Вінниця
НА ВІННИЧЧИНІ З'ЯВИЛИСЯ НЕМІГРУЮЧІ ВОВКИ
11 березня 2024, 20:43
НА ВІННИЧЧИНІ З'ЯВИЛИСЯ НЕМІГРУЮЧІ ВОВКИ

Хижаки оселилися на Вінниччині

За свідченнями багатьох людей на території Жмеринського району з’явилися вовки. Як виявилося, тварини не мігрують, але оселилися на постійній основі. Хоча точна кількість не встановлена, відомо, що зграї складаються щонайменше з трьох особин. Цей феномен не є унікальним для Жмеринського району, оскільки поширення вовків стає загальним явищем майже у всіх областях України. Проте варто вміти відрізнити вовка від звичайної собаки. 

Хоча вовк і є природньою складовою Поділля, він вимагає суворого контролю і єдиний серед дикої тварини, яка становить реальну небезпеку для людини. Зграї вовків становлять загрозу для домашніх тварин (включаючи собак), переносять захворювання, можуть нападати як на дорослих, так і на дітей, і знищують популяції мисливських тварин (заєць, лисиця, борсук, косуля, кабан, олень) і навіть бобри. Особливістю цих вовків є їхня привиклість до людських населених пунктів і відсутність страху перед людьми. Вовки були помічені поблизу Жмеринки (на сухоставах), вздовж траси до Носківців, біля Коростівця, Тарасівки, Куриливця, Телиленця та Станіславчика.

Як відрізнити вовка від собаки?

• У вовків завжди підняті вуха, вони не можуть їх притискати, а морда витягнута і трохи загострена.

• Вовки йдуть довгими кроками, залишаючи на снігу або м'якій землі широкі сліди, відповідні до ширини їхніх лап. Якщо вони подорожують у групі, всі слідують один за одним по одній стежці. Задні лапи встановлюються точно в сліди передніх.

• Щелепи дикого вовка сильніші, ніж у собак, але вужчі.

• В середньому вовки більші за собак і можуть важити від 35 до 55 кг.

• Морда вовка нагадує морду хаскі або німецької вівчарки, але череп ширший і міцніший.

• Вовки дуже витривалі, вони можуть переслідувати свою здобич довгі години, але не здатні до швидкого бігу.

• У вовка хвіст завжди прямий, він ніколи не закручений і завжди розташований або донизу, або горизонтально до землі.

Мешканці Жмеринського району можуть повідомляти про спостереження вовків або про наслідки їхньої діяльності в телеграм-каналі «Екологія Жмеринщини». Усі наступні кроки будуть узгоджені з місцевими владними органами, державною екологічною інспекцією та лісовими господарствами. Ми закликаємо всіх до пильності та відповідального ставлення до природи, а також контролювати дітей під час прогулянок за межами населених пунктів.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар