Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,1 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
На Вінниччині запрацює часниковий хаб
27 квітня 2023, 16:29
На Вінниччині запрацює часниковий хаб

На Вінниччині ветерани, які заснували власну справу з переробки часнику, планують підкорити не лише українськи ринки, але й закордонні.

Про це кореспонденту Вінниця.info ексклюзивно розказав Володимир Скосогоренко.

Власний, маленький бізнес колишній АТОвець заснував разом з товаришами. Коли повернулись з війни, шукали роботу, але потім вирішили, не хочуть залежати від працедавців. Виграли грант. Купили техніку і зайнялися переробкою часнику.

«Робимо часникову пасту і чорний ферментований часник. Він кілька днів готується у спеціальній печі. За рахунок ідеальної вологості та температури, стає чорним. Він натуральний. Не вирощується», – говорить Володимир Скосогоренко.

Смак цього часника – дивний. Він солодкий, більше схожий на чорнослив. Через війну, виробництво скоротилось. Володимир працює один, бо троє його товаришів пішли захищати Україну. Говорить, бізнес не буде закривати. Планує розвиватись. Вже об’єднались з підприємцями. Вирішили відкрити часниковий хаб.

«Це буде об’єднання холодильників, складів, переробників і тих, хто вирощує часник», – говорить підприємець Василь Гудзовський.

Тоді Україна повноцінно зможе забезпечувати себе часником і експортувати його за кордон. Володимир говорить, цей овоч – специфічний. На продукції пишуть, споживати треба обережно. Це підтверджують і дієтологи. Кажуть, часник – корисний не для всіх.

«Якщо є проблеми з кишковим трактом – це вже питання, якщо є проблеми з заниженим тиском – це вже питання. Варто його вживати чи ні, треба проконсультуватись з лікарем», – говорить дієтологиня Галина Бурківська.

На продукцію Володимира – великий попит. Поки його партнери на війні, чоловік вигадує нові рецепти. Каже, коли побратими повернуться, відкриватимуть підприємства в інших регіонах, щоби солдатам більше роботи було.

 

 

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар