Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,5 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
На Вінниччині працює 10 тисяч медсестер. Це майже вдвічі менше від потреби
08 вересня 2023, 16:08
На Вінниччині працює 10 тисяч медсестер. Це майже вдвічі менше від потреби

Медичні сестри Вінниччини працюють у своїх медичних закладах, понад 100 добровольцями пішли до лав ЗСУ й добровольцями їздять працювати на деокуповані території.

У Вінниці провели конференцію головних медичних сестер, на якій обговорили, як працюють медичні сестри Вінницької області, а їх сьогодні майже 10 000 тисяч, та з якими викликами зіткнулися останнім часом.

«Якщо держава гарантує сьогодні заробітну плату у розмірі 15000 гривень, то ваш керівник має докласти максимум зусиль, щоб ви їх отримали. Я дуже хочу, щоб кожна медсестра зрозуміла, що вона не сама, її є до кого звернутися», – зазначила під час конференції директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Директорка Центру розвитку медсестринства Міністерства охорони здоров’я України Катерина Балабанова розповіла головними медичними сестрами Вінниччини про масштабну роботу, яку вони провели останнім часом. Зокрема, про роботу з міжнародними партнерами.

Вона наголосила, що уже є напрацьована стратегія розвитку медсестринства. Наразі її доопрацьовують.

Заступниця директора з медсестринства Подільського регіонального центру онкології Алла Хмельовська подякувала усім медсестрам за важку і вкрай важливу роботу.

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар