Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
05 травня 2024
19,2 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
На Вінниччині поліцейські роздали дітям більше 2 000 флікерів, щоб не губились в темряві
24 жовтня 2023, 18:27
На Вінниччині поліцейські роздали дітям більше 2 000 флікерів, щоб не губились в темряві

Акції «не загубись у темряві» поліцейські проводили з 20 жовтня у кожному районі Вінниччини та в обласному центрі.

Як повідомляє відділ комунікації поліції, загалом понад 2000 флікерів розмістяться на одязі маленьких жителів області.

«У темну пору доби, особливо коли відсутнє вуличне освітлення, водіям дуже важко побачити пішохода. Наявність різних світловідбиваючих елементів збільшує видимість пішохода до 130 метрів», - зазначають в поліції.

Флікери можна розміщувати на сумки, рюкзаки, одяг тощо. Яскраві, круті, різноманітні аксесуари, які підкреслять індивідуальність дитини і надійно виконуватимуть свою основну роль – відбивати світло та зробити дитину помітнішою.

«Ми намагаємось охопити максимальну кількість дітей, адже у зв’язку із можливими відключеннями електроенергії малеча може рухатися додому темними вулицями, тож ми повинні всі разом застерегти їх від небезпек, – говорить начальник ювенальної поліції Інна Михайловська.

Спільно з педагогами поліцейські проводять просвітницьку діяльність серед дітей у навчальних закладах. Зокрема, навчають школярів правил дорожнього руху, допомагають запам’ятати їх та перевіряють раніше отримані знання.

«Флікер – це найважливіший і водночас простий елемент вашої власної безпеки та безпеки вашої дитини. Якщо ми будемо спонукати використовувати ці нескладні речі для діток з самого малку, то, коли вони виростуть, це для них буде абсолютною нормою. Вірю, що спільно ми досягнемо бажаного результату», – зазначає Інна Михайловська.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар