Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
04 травня 2024
16,2 °C
ясно

Новини

Вінниця
На Вінниччині діятиме оздоровчий проєкт «Здоровий зір для кожного школяра»
18 січня 2024, 22:45
На Вінниччині діятиме оздоровчий проєкт «Здоровий зір для кожного школяра»

Ініціатива має на меті зменшення захворюваності школярів на хвороби очей, а також підвищення рівня обізнаності громадян щодо ключових правил здорового способу життя.

Як повідомляють у Вінницькому лабцентрі, на Вінниччині нараховують близько 30 тисяч дітей, які мають різного роду захворювання очей. Найпоширенішими є міопія (короткозорість) та косоокість.

«Причини погіршення зору у школярів насамперед необхідно шукати в способі життя. Довготривале перебування біля комп’ютерів та гаджетів, нестача рухливих ігор, прогулянок на свіжому повітрі – усе це є факторами ризику захворювань очей. Але 80% усіх випадків порушень зору можливо попередити», - наголосила під час круглого столу в.о. генерального директора ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Валентина Зайцева.

Проєкт діятиме впродовж 2024-25 рр. у школах ВМТГ та Шаргородської ТГ. Організатори кажуть, що будуть проведені комунікаційні кампанії щодо збереження зору, моніторингові візити у визначені громади області, проведенні дослідженя щодо захворювань очей серед школярів, а також здійсненні відповідні лабораторно-інструментальні дослідженя освітлення класів.

«Насамперед Проєкт покликаний створити сприятливе для збереження зору школярів середовище. Маємо на меті на 100% охопити профілактичними оглядами дітей обраних класів та зменшити на 5% рівень захворюваності очей у дітей шкільного віку», - додала керівниця Проєкту Оксана Скоробогач.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар