Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,4 °C
небольшой дождь

Новини

Вінниця
На пляжах Вінниці забороняють купатись - якість води не відповідає нормативній
30 травня 2023, 20:52
На пляжах Вінниці забороняють купатись - якість води не відповідає нормативній

Фахівці взяли проби з водойм в місцях купання людей на території Вінниці. За результатом рекомендують встановити на чотирьох пляжах міста таблички "Купатись заборонено" - громадянам радять утриматись від купання.

Про це 30 травня інформує головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

  • Результати лабораторного аналізу показали, що на Вишенському озері якість води не відповідає нормативним значенням за мікробіологічними показниками, а саме – вміст лактозопозитивних кишкових паличок становить 24000 КУО в куб. дм при нормі не більше 5000 КУО в куб. дм. Вміст кишкової палички становить 2100 КУО в куб. дм при нормі не більше 1000 КУО в куб. дм, згідно з вимогами Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених Наказом МОЗ України від 16.06.1996 р. №173, наказу МОЗ України №721 від 02.05.2022 р. "Про затвердження Гігієнічних нормативів якості води водних об'єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення". За фізико-хімічними показниками встановлена невідповідність водневому показнику (рН), який складає 8,66 од. рН при нормі 6,5-8,5 од. рН; невідповідність за запахом, який становить 3 бали при нормі не більше 1 бала; невідповідність за забарвленням, яке виявлено в стовпчику води 9 см. (не повинно виявлятися у стовпчику 10 см). Розчинений кисень та біохімічне споживання кисню знаходились в межах допустимих величин.
  • На пляжі "Гонти" якість води не відповідає нормативним значенням за мікробіологічними показниками, а саме – вміст лактозопозитивних кишкових паличок становить 46000 КУО в куб. дм при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм. Вміст кишкової палички становить 9300 КУО в куб.дм при нормі не більше 1000 КУО в куб. дм. За фізико-хімічними показниками встановлена невідповідність за запахом, який складає 3 бали при нормі не більше 1 бала; за забарвленням, яке виявлено в стовпчику води 6,5 см (не повинно виявлятися у стовпчику 10 см). Водневий показник (рН), розчинений кисень та біохімічне споживання кисню знаходились в межах допустимих величин.
  • На пляжі "Хімік" якість води не відповідає нормативним значенням за мікробіологічними показниками, а саме – вміст лактозопозитивних кишкових паличок становить 24000 КУО в куб. дм при нормі не більше 5000 КУО в куб. дм. Вміст кишкової палички становить 24000 КУО в куб. дм при нормі не більше 1000 КУО в куб. дм. За фізико-хімічними показниками встановлена невідповідність за водневим показником (рН), який становить 8,65 од. рН при нормі 6,5-8,5 од. рН; за запахом, який становить 3 бали при нормі не більше 1 бала; за забарвленням, яке виявлено в стовпчику води 7 см (не повинно виявлятися у стовпчику 10 см). Розчинений кисень та біохімічне споживання кисню знаходились в межах допустимих величин.
  • На пляжі "Центральний" якість води річки Південний Буг відповідає санітарним вимогам за мікробіологічними показниками. За фізико-хімічними показниками встановлена невідповідність за водневим показником (рН), яка складає 8,67 од. рН при нормі 6,5-8,5 од. рН; за запахом, який становить 2 бали при нормі не більше 1 бала; за забарвленням, яке виявлено в стовпчику води 7,5 см (не повинно виявлятися у стовпчику 10 см). Розчинений кисень та біохімічне споживання кисню знаходились в межах допустимих величин.

На пляжах Вінниці забороняють купатись - якість води не відповідає нормативній

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар