Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
17,6 °C
ясно

Новини

Вінниця
Музейні ретро-автомобілі «переїхали» у Вінницький центральний парк
18 липня 2023, 18:31
Музейні ретро-автомобілі «переїхали» у Вінницький центральний парк

Експонати минулих епох розмістили в частині парку біля «Льодового клубу»

Яскраві автомобілі одразу побачили уважні вінничани. Відвідувачі імпровізованої виставки стали розглядати експонати, фотографуватися з ними, а допитливим дітям кортіло посидіти за кермом.

Доглядач Вінницького музею АвтоМотоВелоФотоРадіо Артур Вдовиченко розповів, що таким чином сюди «переносять» автомобілі зі старого приміщення за адресою вулиця Соборна,1.

«Власник тієї землі здав в оренду приміщення музею, там зробили автобазар. Підготовляють і продають автомобілі зараз. Там жодної (нашої, - ред.) машини вже немає», - каже Артур Вдовиченко.

Частина експонатів залишиться на вулиці, іншу частину розмістять по сусідству, під дахом. Це більш дорогі і коштовні для колекції машини.

«Машини стоять ще в другому місці, в Тяжилові, ми їх звідти перевеземо сюди. «Победа» буде в приміщенні, мотоцикли, Willys 1942 року, американський джип, теж. Буде багато цікавого», - додає доглядач музею.

В нових стінах музею раніше був атракціон «Автодром», потім це місце було закинуте і перетворилось на звалище. Тепер тут пофарбували підлогу та стіни, провели світло, закінчується ремонт. Сюди вже перевезли два мотоцикли.

«Думаю, десь на початку серпня, коли тут закінчимо це все, перевеземо всі машини, будемо відкриватись», - каже Артур Вдовиченко.

Зараз відкрита експозиція музею працює за благодійні внески людей – це може бути будь-яка сума. Після офіційного відкриття планується встановити таку ж суму, як і за попередньою адресою – 40 гривень для дорослих та 20 для дітей.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар