Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
07 травня 2024
19,7 °C
дождь

Новини

Вінниця
Мобілізація 2024: чоловік, якого викрали працівники ТЦК, впав у кому
18 лютого 2024, 18:36
Мобілізація 2024: чоловік, якого викрали працівники ТЦК, впав у кому

34-річний чоловік з Дніпропетровщини Сергій Грішин, якого 21 січня викрали представники Чернівецького ТЦК, на днях він потрапив в реанімацію за загадкових обставин. Про це повідомив журналіст Сергій Гузь, який висвітлює цю ситуацію у соціальних мережах.

«Минуло менше місяця між тим, як його затримали представники Чернівецького ТЦК на вокзалі цього міста, і тим, як він опинився в реанімації. Його привезли туди з полігону на Рівненщині, де він мав навчатися військовій справі. Від самого початку він, батьки та адвокат благали про призначення повторної ВЛК. Він оголошував голодування, батьки та адвокат домоглися відкриття кримінальної справи. Але замість медкомісії, хлопця відправили на полігон, перечекати час, поки справою займаються адвокати, слідчі та суди. Він телефонував мені зранку 14 лютого, все було наче добре. Вже ближче до вечора того ж дня він поскаржився адвокату, що з'їв якісь яблука, якими його пригостили. І після став погано себе почувати. Можливо, це було просто співпадіння», - пише журналіст.

Сергій Гузь відзначає, що 14 лютого в кінці дня Сергій Грішин перестав виходити на зв'язок, і лише 16 лютого стало відомо, що він у комі у реанімації.

«За попередньою інформацією, ввечері 14 лютого командири на полігоні вирішили, що в нього »психічні розлади під дією наркотиків« і відправили на швидкій в психіатрічну лікарню. Я не буду зараз вдаватися в різні теорії, чи це навмисно так хотіли здихатися незручного »солдата«, який себе таким не визнавав, чи може хтось і справді »пригостив« - це все з'ясується. В лікарні не підтвердили будь-якого отруєння. По дорозі в швидкій у нього почалися судоми. Хлопця відвезли в найближчу лікарню і зробили КТ головного мозку - субарахноїдальний крововилив в мозок. Після чого відвезли в реанімацію обласної клінічної лікарні в Рівному, де він зараз і перебуває. Я не лікар, але почитав симптоми такого крововиливу. Серед них є і такі, що людина почуває нудоту, може блювати (правда ж, схоже на харчове отруєння?), а потім може розвинутися  плутана свідомість та розлади психіки (чи не через це командири на полігоні вирішили, що він наркоман? Бо там же до наркотиків, мабуть легкий доступ?)», - каже Гузь.

Зараз Сергій без свідомості, і нічого пояснити не зможе, стан його дуже важкий.

«Я сподіваюся, що лікарі проявлять увесь свій талант і врятують йому життя. Але все одно залишається питання: чому попри усі публічні заяви про налагодження роботи ТЦК та ВЛК, у нас є ось такий проблемний Чернівецький МТЦК та СП? Адже це не перший вападок. Чому ВЛК перетворюється на формальність навіть тоді, коли є підстави для більш ретельного дослідження стану здоров'я мобілізованих? Ну добре, заганяєте ви хворих у військові частини. Типу, виконуєте план по мобілізації. Але ж як виконувати бойові завдання, якщо такі от »пригодні« ламаються ще на стадії полігону. Чи в нас вже якийсь природній відбір влаштували: вижив на полігоні - пригодний, не вижив чи зламався - мабуть таки був хворий. Тоді для чого тримати при цих ВЛК таку купу лікарів? Єдине, що я не хочу, так це узагальнювати. Є в ВЛК багато відповідальних лікарів, це правда. І правда також те, що є багато чоловіків, які правдами чи не правдами хочуть намалювати собі діагнози. І без належного медичного обладнання всі ці липові »сиптоми« не виявити. І що в лікарнях черги з тих, кого направляють на медобстеження, і що все це віднімає ресурси у держави, і ускладнює лікування справжніх хворих. Але щось у випадку з Сергієм Грішиним не спрацювало. Не спрацювало на рівні всієї системи. Адже розголос справи був великий. Матеріали отримали і в Міноборони, і у омбудсмена з прав людили пана Лубківського. От тільки у відповідь від них надійшли відписки... », - повідомив Сергій Гузь.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар