Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
27 квітня 2024
14,9 °C
ясно

Новини

Вінниця
Міжнародні автобусні перевізники оминають вінницькі офіційні вокзали
19 березня 2024, 21:31
Міжнародні автобусні перевізники оминають вінницькі офіційні вокзали

Про один з міжнародних рейсів, водії якого не заїжджають на автовокзал, розповів «Голосу України» пасажир, на ім’я Микола, просив не згадувати прізвище.

Чоловік їхав до Болгарії автобусом, що прямував з Києва через Вінницю до болгарського Бургаса. Посадка пасажирів у Вінниці відбувалася на… одній з автозаправних станцій. АЗС розташована неподалік автостанції «Західна». Пасажир ще й здивувався, чому раптом водій оминув автостанцію?

«Автор цих рядків спершу не повірив, що водії міжнародного рейсу можуть забирати пасажирів у непристосованому для цього місці.

«Та й на зворотному напрямку автобус теж зупинявся на АЗС, а не на вокзалі, — сказав пан Микола, який повертався до Вінниці тим само рейсом. — Не вірите, запитайте на АЗС. У Болгарії теж не заїжджав на вокзал. Там довелося похвилюватися, щоб знайти місце посадки. Теж була посадка й висадка на АЗС», – йдеться у матеріалі.

Як пояснили на Центральному автовокзалі Вінниці, зупинка автобуса, та ще й міжнародного сполучення, поза автовокзалом — це одне із порушень, що їх допускають перевізники.

Найчастіше оминають автовокзали автобуси, які здійснюють тимчасові перевезення, скажімо, на період літнього відпочинку.

У Вінниці звертають увагу на ще одну проблему, що стосується міжнародних перевезень. Йдеться про перевізників, які працюють на невеликих транспортних засобах. Найбільш популярними серед таких є машини на 8-10 пасажирів.

«З цього приводу кореспондент «Голосу України» мав намір поспілкуватися з керівником обласного відділу державного нагляду Укртрансбезпеки Владиславом Гіруштіним. Утім, він не відповідав на телефонні дзвінки протягом двох днів. Його контакт повідомили у прес-службі Укртрансбезпеки у Києві. У прес-службі пояснили, що потрібні зміни до чинного законодавства, бо нині притягти до відповідальності порушників не так просто», – йдеться у матеріалі.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар