Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,1 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
МІСТ З ВІННИЧЧИНИ ДО МОЛДОВИ ПЛАНУЮТЬ ДОБУДУВАТИ В 2025 РОЦІ
31 липня 2023, 20:41
МІСТ З ВІННИЧЧИНИ ДО МОЛДОВИ ПЛАНУЮТЬ ДОБУДУВАТИ В 2025 РОЦІ

Парламент Молдови проголосував за ратифікацію Угоди між Урядом Республіки Молдова та Кабінетом Міністрів України

Парламент Молдови проголосував за ратифікацію Угоди між Урядом Республіки Молдова та Кабінетом Міністрів України. Вона стосується будівництва транскордонного автомобільного мосту через річку Дністер на молдавсько-українському державному кордоні в районі населених пунктів Косеуць – Ямпіль. 

Міст матиме довжину понад 1400 метрів, дві смуги руху та два пішохідні тротуари з обох боків. Введення в експлуатацію планується в 2025 році.

Він з’єднає дорожню інфраструктуру між двома державами на трасі Т-02-02 Могилів-Подільський-Ямпіль-Крижопіль-Бершадь-Умань (UA) та національну дорогу R14.1 R14 – Косеуць – кордон з Україною (MD).

Також мережа доріг через східну частину Республіки Молдова буде з’єднана з транс'європейською мережею доріг TEN-T. Це сприятиме торгівлі на внутрішньому та міжнародному ринках.

Зазначено, що Уряд України забезпечить фінансування технічного проекту мосту, включаючи його будівництво та відповідну інфраструктуру на своїй території. Водночас Уряд Республіки Молдова – будівництво відповідної дорожньої інфраструктури на території Молдови.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар