Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
21,1 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Мережу розчулила історія пенсіонера з Вінниччини, який допомагає ЗСУ
21 грудня 2023, 02:56
Мережу розчулила історія пенсіонера з Вінниччини, який допомагає ЗСУ

Петрові Даниловичу Ткачу з села Скибинці Тростянецької громади 70 років. Чоловік вдівець та доглядає за хворим сином. Історія про те, як пенсіонер щомісяця віддає волонтерам 500 грн зі своєї пенсії в 3500 грн, а щоб довезти їх до центру витрачає ще 600 гривень на таксі, бо автобуси не курсують, підкорила користувачів Інтернету. Завдяки розголосу знайшлися благодійники, які вирішили попіклуватися й про самого патріот. 

"З початку повномасштабної війни цей чоловік щомісяця зі своєї невеликої пенсії привозить за 25 кілометрів з віддаленого села у Тростянець в Благодійний фонд "Тростянеччина" по 500 гривень на потреби захисників. При цьому на таксі, бо автобуси до села не курсують, витрачає 600 гривень. Отже, його внесок в Перемогу складає 1100 гривень щомісяця. А це - недокуплені ліки собі й синові, це мінус подарунки онукам - дітям доньки тощо. Петро Данилович три місяці не бачився з волонтерами й сьогодні, 14 грудня, приніс у редакцію "Тростянецьких вістей" півтори тисячі гривень. Разом з хворим Колею. Гроші облікувала і прийняла голова фонду Тетяна Комар", - поділилися історією в мережі.

Допис розповіді став вірусним. Користувачі Facebook поширили його понад 10 тисяч разів, що склало мільйон переглядів. Після цього з'явилися люди, які вирішили допомогти й самому пенсіонеру. 20 грудня до села завітали з "гостинцями". 

"І ось не радість, а скоріше на сум - невідомий номер у Меседжері. Єдине прохання - дати координати Петра Даниловича для надання йому необхідної допомоги.
Сьогодні Богдан з Вінниці, прізвище не вказав, разом зі своєю дружиною, з якою виховують двох діток, доставив у Скибинці передачу. Ледь вдалося вручити Даниловичу ліки і решту вмісту пакетів. Він все казав, що має більше від захисників, за яких з хворим сином молиться і денно, і нічно. Я дякую Богданові за такий жест. І його першій леді (так про свою покійну дружину казав Петро Данилович)", 
- повідомив редактор районної газети Анатолій Савченко, який був автомром оригінального допису. 

За його словами, люди продовжують звертатися з пропозиціями допомоги для чоловіка та його сина.

Мережу розчулила історія пенсіонера з Вінниччини, який допомагає ЗСУ

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар