Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
07 травня 2024
19,4 °C
небольшой дождь

Новини

Вінниця
Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищу залізничного транспорту – 145 років
04 жовтня 2023, 14:55
Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищу залізничного транспорту – 145 років

Заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк та директор департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Володимир Буняк привітали колектив і директора училища Андрія Стецюка з 145-річчям закладу.

– 145 років тому в Козятині відкрили професійне училище залізничного транспорту, – сказав Ігор Івасюк. – За цей час багато що змінилося. Тепер ми маємо прогресивне місто, прогресивний заклад, прогресивних випускників та міцну основу нашого з вами майбутнього. Усі ці роки училище працювало, незважаючи на революції, карантин та війну. Я впевнений, що ви і надалі будете навчати, виховувати талановиту молодь та прославляти нашу Вінниччину й країну.

Заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк вручив Почесні грамоти обласної Ради та обласної військової адміністрації кращим викладачам освітнього закладу.

Козятинське училище залізничного транспорту – один із найстаріших навчальних закладів професійно-технічної освіти, який був заснований у 1878 році. За своє 145-річне існування училище підготувало для залізниці понад 70 тисяч кваліфікованих робітників. Кожен третій працівник рухомого складу в Укрзалізниці – випускник училища. На базі закладу освіти функціонують навчально-практичні центри з підготовки кваліфікованих робітників залізничної галузі  та сфери обслуговування з професій «Слюсар з ремонту рухомого складу», «Помічник машиніста тепловоза», «Помічник машиніста електровоза» та «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення». Училище співпрацює із закладами освіти Польщі, Словаччини, Чехії, Австрії, Литви, Латвії, Естонії, Німеччини, Болгарії, Грузії та Молдови. Міжнародна компанія International Education Society провела процедуру IES Сертифікації Козятинського закладу на підготовку робітничих кадрів із 12 професій.
 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар