Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
07 липня 2024
27,3 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
Кому у Вінниці надають компенсацію за використання відновлюваних джерел енергії
04 липня 2024, 17:25
Кому у Вінниці надають компенсацію за використання відновлюваних джерел енергії

Вінницький бізнес продовжує адаптуватися до викликів сьогодення і задля безперебійної роботи активно переходить на відновлювані джерела енергії. Для Вінницької міської ради важливо підтримувати розвиток цього напрямку, адже від повноцінної роботи підприємців безпосередньо залежить економічне становище громади та всієї України. 

Вінницький виконком 4 липня підтримав рішення щодо часткової компенсації витрат за встановлене обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії ще чотирьом підприємствам.

Зі слів директора департаменту економіки й інвестицій Вінницької міської ради Максима Мартьянова, всі чотири компанії використовують “зелену” енергію, вироблену сонячними панелями. Сумарна кількість, встановлених на виробничих потужностях сонячних панелей складає понад 437. Вони генерують 242,56 кВт.

Перехід на відновлювані джерела енергії – це автономність та енергонезалежність, а також мінімізація навантаження на загальну енергосистему. Завдяки тому, що бізнес використовує відновлювальних джерел енергії, робота на підприємствах не припиняється, а отже зберігаються робочі місця для вінничан. Це надзвичайно важливо в умовах війни. Економіка повинна працювати, тому міська влада продовжує впроваджувати різні інструменти підтримки, щоб стимулювати вінницький бізнес до розвитку, – сказав Максим Мартьянов.

З квітня минулого року понад 60 вінницьких суб’єктів господарювання вже встановили на своїх виробничих потужностях СЕС, загальна потужність яких складає 13,81 МВт (з них 13,53 МВт — бізнесом).

І малий, і великий бізнес

Під час засідання сесії Вінницької міськради у червні депутати погодили розширення дії Порядку компенсації витрат на придбання обладнання для генерації електроенергії з ВДЕ і на великий бізнес.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар