Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
05 травня 2024
19,2 °C
облачно с прояснениями

Новини

Вінниця
Із нагоди 113 річниці Вінницького обласного театру ім. М.К.Садовського Вячеслав Соколовий відзначив його співробітників
05 грудня 2023, 21:31
Із нагоди 113 річниці Вінницького обласного театру ім. М.К.Садовського Вячеслав Соколовий відзначив його співробітників

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий і його заступник Ігор Івасюк  зустрілися з колективом Вінницького обласного українського академічного музично-драматичного театру ім.М.К.Садовського.  Директор театру Іван Педорук розповів про роботу закладу в період повномасштабної війни: про особливу увагу до таких категорій глядачів, як внутрішньо переміщені особи, військовослужбовці та їхні родини, люди з інвалідністю. 

Крім того, служителі театру не припиняють дослідження його багатої та цікавої історії. Так, копітка робота в архіві дозволила визначити точний вік театру: і це не 90 (як вважали раніше), а 113 років.

- На 23 роки більше життя, на 23 роки більше творчості! – зауважив Вячеслав Соколовий. -  Чому це важливо? По-перше, тому що історія має бути правдивою та точною. По-друге, 23 роки для театру – це змістовні роки, сповнені творчістю, цікавими знахідками в режисерській та акторській роботі.

Голова обласної Ради подякував  усім тим, хто вивчав архіви та досліджував історію театру та встановлював історичну справедливість. Він також привітав увесь колектив - тих, хто  служить у театрі нині та хто служив у ньому раніше, з точною датою народження  театру.

Вячеслав Соколовий вручив Почесні грамоти обласної Ради співробітникам театру, які служать в ньому найдовше, а також за значний творчий внесок та плідну й якісну багаторічну діяльність: народній артистці України Клавдії Баріл, заслуженій артистці України Надії Колесниченко, начальнику служби постачання господарського забезпечення Анатолію Мегалатію та завідувачці літературно-драматичною частиною театру та ініціаторці пошуку дати дня народження театру, дослідниці його історії Світлані Фицайло.

Театру голова обласної Ради побажав розвитку, благополуччя, збереження найкращих традицій і новаторства та щасливої  творчості у вільній, незалежній Україні.

           
 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар