Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
30 квітня 2024
17,9 °C
ясно

Новини

Вінниця
ГОСТІ ІЗ США ВІДВІДАЛИ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАКЛАД НА ВІННИЧЧИНІ
31 жовтня 2023, 13:28
ГОСТІ ІЗ США ВІДВІДАЛИ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАКЛАД НА ВІННИЧЧИНІ

У програмі закладу беруть участь 125 родин області

Партнерська публікація

Теплими обіймами у селі Дорожне Вінницької області зустріли американську делегацію 28 жовтня. Завдяки представникам США у філії Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» значно покращились умови проживання людей з функціональними обмеженнями.

Члени делегації у складі Даніеля Уайта (Dan White), Чіпа Дункана (Chip Duncan), Роксани Піке (Roxann Pike) та Джеймса Тоуна (James Towne), а також керівника IT-компанії та волонтера Миколу Пустовойченка поспілкувалися з працiвниками закладу, матерями та їх дiтьми, почули їх розповіді про навчання та дозвілля.

Такий важливий візит не лише допомагає покращити стосунки між країнами, а й дає можливість для обміну досвідом та ідеями у сфері соціально-психологічної реабілітації людей з функціональними обмеженнями. Досить обнадійливо, що такий центр нашої Вінниччини отримав увагу представникiв США i надав новий поштoвх для подальших досягнень. Підтримка американцями вінницького центру «Обрій» стала можливою за сприяння члена Правління Єврорегіону «Дністер» Шандора Кьолеша, голови Єврорегіону «Дністер» Сергія Татусяка та голови ВОГО «Медіа-Центр» Світлани Пустовіт, які співпрацюють з американськими партнерами Даніелем Пульсом, директором PASS, LLC та його командою.

Керівниця організації «Відкриті серця» Світлана Демко розповіла, що родини з Вінницької області можуть насолоджуватися чудовими доріжками та комфортабельними візками, коли вони приїжджають на програми закладу. А це стало можливим завдяки пожертвам американського народу, які були інвестовані в сучасну програму.

Також на території закладу встановили пандус та обладнали зручний вхід для людей з порушеннями рухового апарату, і відтепер вони можуть легко та комфортно заїхати всередину. В будівлі функціонує ліфт, який значно полегшив життя людей із обмеженими можливостями. Вони можуть отримати доступ до всього приміщення без жодних перешкод. Крім того, завдяки американскому фонду вдалось продовжити ремонт та реконструкцію будинків і споруд.

«Маленькi дiти, якi поступово освоюють сходинки, завжди тримаються за поручнi і знають, хто допомiг це зробити - людина з Америки! Для них це означає безпечний доступ до будинку та комфортне перебування всерединi. Можливостi, якi надалися завдяки американському фонду, стануть безцiнною пiдтримкою для багатьох людей iз обмеженими можливiстями», – наголосила Світлана Демко.

Матері дітей, які відвідують «Обрій», розповіли, що дуже задоволені існуванню такого закладу та бачать, як їхнім дітям тут добре, як про них піклуються та радо зустрічають. Також у батьків є можливість скористатись послугою тимчасового відпочинку – діти з інвалідністю можуть проживати певний період в тренінговому центрі. В установі є все необхідне для цього, і діти будуть під постійним наглядом.

Гостям провели екскурсію і показали, що у закладі є всі умови для зручного проживання людей з функціональними обмеженнями. Розказали про те, як функціонує заклад, які є програми, що нового планується створити.

До того ж, заклад має свою теплицю та ділянку, на якій вирощують овочі. Триває облаштування погреба для зберігання продукції.

У разі тривоги усі прямують до облаштованого укриття, в якому є теплі ковдри, медикаменти, протигази.

В будівлі знаходяться і соціальні майстерні, в яким вихованці ліплять вироби з глини, шиють, виготовляють свічки та мило, працюють з дерев'яними виробами.

Також обладнана спеціальна аудіовізуальна кімната, в якій вихованці можуть обрати різні мелодії та відео для заспокоєння.

Ще до війни організацією «Відкриті серця» було запропонувано проєкт національної програми «Створення мережі підтримки людей з інвалідністю протягом всього життя» – тобто, від народження і до смерті. У закладі готові ділитись своїми знаннями з іншими організаціями щодо створення спеціальних установ для людей з обмеженими можливостями. Після прийняття національної програми батьки при народженні дитини будуть знати, що не потрібно відмовлятись від особливих дітей, адже їм допоможуть протягом всього життя дитини.

За результатами зустрiчi були досягнутi домовленостi про подальшу спiвпрацю та реалiзацiю рiзноманiтних проєктів з метою покращення умов установи. Іноземні гості висловили подяку за гостинний прийом та зазначили, що із задоволенням повернуться до закладу ще не один раз.

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар