Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
02 травня 2024
20,4 °C
пасмурно

Новини

Вінниця
Досвід жмеринчан, які не платять гроші в ЖЕК, але живуть у красі, комфорті і затишку
08 травня 2023, 16:37
Досвід жмеринчан, які не платять гроші в ЖЕК, але живуть у красі, комфорті і затишку

Ці жмеринчани не платять в ЖЕК жодної копійки, але у їхньому будинку відремонтована покрівля, облаштована відмостка, система водовідведення опадів, заасфальтоване подвір’я, красиві лавочки і дитячі майданчики, а ще тут є місця для барбекю, дружніх пікніків та неймовірно квітучі клумби.

Жителі п’ятиповерхівки по вулиці Гастелло, 20 дуже дисципліновані, люблять порядок, і вміють самоорганізовуватися.

Автор: Жмеринка.City

Як їм вдається об’єднуватися, коли в одному будинку аж 14 під’їздів? Запитуємо у самих жмеринчан.

Автор: Жмеринка.City

«У нас панує дисципліна і порядок. Усім приємно, коли перед вікном ростуть квіти, а поруч чистота і затишок, тому й небайдужих серед нас немає. Ми робимо це для себе і відчуваємо за це відповідальність», – з посмішкою говорять Галина Вікторівна і Тетяна Яківна.

Автор: Жмеринка.City

Жінки розповідають, що будинок має статус ОСББ, де кожен мешканець є повноправним співвласником, що неабияк дисциплінує, згуртовує, і дає можливості для втілення ідей.

 

Любов Олександрівна, Тетяна Дмитрівна, Ірина Вікторівна, Віктор Олексійович, Ніна Василівна і Микола Васильович посміхаються, і кажуть, що разом «і батька легше бити».

Автор: Жмеринка.City

«Це останній кооперативний будинок, який будували для залізничників. В основному тут жили машиністи Локомотивного депо та їхні сім’ї. У нас є Статут, кожен новий мешканець, який купує квартиру, погоджується із нашими умовами. Ми не сплачуємо кошти в ЖЕК, а самі собі встановлюємо вартість тарифу за обслуговування будинку. Зараз це 3грн за 1м.кв. В середньому виходить від 100 до 170грн, залежить від площі квартири. Ці кошти витрачаємо на різні потреби по облаштуванню нашого будинку», – розповідає голова кооперативу Тетяна Дубова.

Автор: Жмеринка.City

У такий спосіб жителям багатоквартирного будинку вдалося відремонтувати покрівлю, зробити піддашки перед входами до під’їздів, облаштувати відмостку по периметру всього будинку і систему водовідведення опадів з даху, щоб вода не підтоплювала фундамент, і навіть повністю відремонтувати вентиляційні канали, які працюють на повну потужність.

Автор: Жмеринка.City

А ще перед будинком заасфальтована прибудинкова територія, чудовий дитячий майданчик, скриньки для газет та навіть власний барбекю і коптильня.

Автор: Жмеринка.City

До речі, у кожному під’їзді тут є відповідальна особа, яка тримає зв’язок і комунікацію з усіма власниками квартир від 1 по 5-й поверх.

ВІДЕО ДНЯ

Advertisement: -1:-1

Автор: Жмеринка.City

Віктор Олексійович Трач, як справжній генерал, з гордістю демонструє усе, що вдалося зробити жителям власними зусиллями.

Автор: Жмеринка.City

«У нас тут кожен знає порядок! Бо це все робимо самі для себе. Але дещо і за кошти міського бюджету нам допомогли. Ось ці нові майданчики нам придбала міська рада, а тут управління ЖКГ підсипало щебенем зупинку після ремонту каналізації сусіднього будинку», – акцентує Віктор Олексійович.

Автор: Жмеринка.City

Дякують за підсипку дороги

Автор: Жмеринка.City

Але є у жителів будинку ще одне прохання до місцевої влади: вони просять здійснити обрізку самосійних дерев за будинком зі сторони міського стадіону.

Просять обрізати самосійні дерева зі сторони стадіону, в яких живуть змії

За словами жителів, у цих кущах живе багато вужів і змій, які інколи навіть підповзають до будинку.

А Микола Васильович Бойко каже, що бачив на власні очі, як в парку біля озера невідомі особи зрізали без дозволу дерева.

Автор: Жмеринка.City

(Ред. Ми дізналися, що ніяких дозволів для обрізки дерев в парку міська рада і екологічна служба не надавали, тому, якщо ви помітили таку ситуацію з нелегальною обрізкою дерев, одразу звертайтеся до поліції – 102).

Автор: Жмеринка.City

Досвід цих жмеринчан надихає і захоплює. Тут згуртовані і молодь, і старше покоління, і навіть діти.

Автор: Жмеринка.City

Якби кожен багатоквартирний будинок умів так об’єднувати зусилля і втілювати ідеї у життя, наше місто було б більш затишним, комфортним і дружнім!

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар