Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
17 травня 2024
17,0 °C
ясно

Новини

Вінниця
Для вінницької молоді провели практикум з жестової мови
29 квітня 2024, 21:10
Для вінницької молоді провели практикум з жестової мови

Такі заходи є один з інструментів побудови безбар'єрного середовища, у якому всі мають рівні можливості.

Спікерками виступили Лілія Янчук та Іванна Михайленко, які мають порушення слуху. Вони зазначають, що разом із командою вирішили створити цей проєкт, щоб допомогти людям краще почуватися у спілкуванні з чуючими, а також як ще один крок у побудові бербар'єрного суспільства.

«На жаль, сьогодні дуже мало людей, які знають жестову мову. Особливо складно, коли приходиш отримати якусь послугу, і вимушений багато писати, щоб пояснити, чого хочеш. У нас в Україні не вистачає перекладачів жестової мови. Тому я вважаю, що її повинні знати всі. Вона допоможе людям із порушенням слуху», – сказала співорганізаторка Іванна Михайленко.

Під час події учасники вивчили основи жестової мови, а також навчилися використовувати фрази, вирази, міміку та жестикуляцію для ефективного спілкування. Заняття, зоерема, було спрямоване на популяризацію цієї системи комунікації серед широкого загалу та підвищення рівня її розуміння серед громадськості.

«Жестова мова є не лише засобом спілкування для людей з порушеннями слуху, а й корисним інструментом для всіх, хто бажає ефективніше комунікувати незалежно від можливостей. І саме такі ініціативи сприяють створенню більш інклюзивного суспільства та підвищують рівень розуміння та толерантності серед громадян», - зауважила Начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар