Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 квітня 2024
17,9 °C
ясно

Новини

Вінниця
ДБР арештувало головний офіс «Сінево Україна». В компанії відкидають звинувачення і говорять про ризик зупинки роботи усієї мережі
29 лютого 2024, 00:56
ДБР арештувало головний офіс «Сінево Україна». В компанії відкидають звинувачення і говорять про ризик зупинки роботи усієї мережі

Державне бюро розслідувань (ДБР) наклало арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії «Сінево Україна», йдеться в повідомленні пресслужби мережі медичних лабораторій. Компанія попереджає, що невдовзі буде змушена припинити діяльність у цій будівлі, що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій в Україні.

Ключові факти

  • Арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії «Сінево Україна», розташовану в Києві на проспекті Академіка Палладіна 46/2, накладено Личаківським районним судом м. Львова за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР), повідомляють у пресслужбі мережі. В компанії називають ці дії тиском на бізнес.
  • Кримінальне провадження ДБР ведеться за фактом начебто незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 рік. У «Сінево Україна» стверджують, що придбали будівлю в 2010 році, коли вона знаходилася в приватній власності. Більше того, в період з 2013 по 2016 роки провели в ній реконструкцію, в рамках якої площу будівлі збільшили більше ніж втричі. «За законодавством України, після такої реконструкції будівля вважається новоствореним її власником об’єктом», – повідомила пресслужба «Сінево Україна».
  • Водночас у компанії зазначають, що арешт на будівлю було накладено ДБР без офіційного повідомлення компанії «Сінево Україна» і власника будівлі кіпрської компанії «Лінкмікс Холдінгс Лімітед» та без виклику представників компаній на відповідне судове засідання. Внаслідок чого «Сінево Україна» стало відомо про арешт лише за фактом появи відповідного запису в державному реєстрі. 
  • Компанія «Сінево Україна» закликає ДБР та органи влади до якнайшвидшого вирішення питання в правовому полі та скасування незаконного арешту будівлі лабораторії. У разі негайного невирішення питання лабораторія буде змушена припинити свою діяльність у будівлі, що призведе до повної зупинки роботи «Сінево Україна». 

Контекст

Європейська мережа медичних лабораторій «Сінево Україна» – найбільша мережа в Україні, яка налічує 340 лабораторних відділень, вісім лабораторій (у Києві, Львові, Чернівцях, Вінниці, Одесі, Херсоні, Дніпрі та Харкові) та понад 2300 співробітників у 139 населених пунктах країни. Започаткована в 2007 році в Києві, сьогодні мережа медичних лабораторій «Сінево Україна» здатна виконувати понад 800 видів тестувань і щороку обслуговує близько 4 млн клієнтів, виконуючи понад 20 млн тестів. 

«Сінево Україна» є частиною міжнародної компанії в галузі охорони здоровʼя та діагностичних послуг Medicover. Міжнародна лабораторна мережа Synevo представлена у 10 країнах Європи, а лабораторії «Сінево» працюють у Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччині, Грузії, Молдові, Болгарії, Сербії, Боснії та Герцеговині. У 2017 році «Сінево Україна» у складі Medicover була зареєстрована на біржі Nasdaq (Stockholm), ставши першою та єдиною в Україні медичною компанією, яка є учасником ІРО. 

У 2023 році «Сінево Україна» сплатила понад 310 млн грн податків і зборів до бюджету України. В компанії працюють понад 2300 співробітників.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар