Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
04 травня 2024
16,2 °C
ясно

Новини

Вінниця
Біля сільських шкіл на Вінниччині з’являться «Будиночки Хоббіта»
21 серпня 2023, 18:14
Біля сільських шкіл на Вінниччині з’являться «Будиночки Хоббіта»

Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Яришівської сільської ради, що у Могилів-Подільському районі на Вінниччині, 9 серпня уклав угоду з ТОВ «СМБ Захід» на закупівлю комплектів модульного укриття.

Відповідно до інформації, оприлюдненої на Prozorro, вартість 4-х комплектів модульного спеціалізованого захисного укриття – 3,09 млн грн.

До речі, це перші закупівлі модульних захисних укриттів у громадах Вінниччини. Встановлять їх на територіях Хоньковецького ліцею, Юрковецького ліцею, Лядівської гімназії та Липчанського ясла-садочка у Яришівській громаді. Зазначені будівлі не мають підвального приміщення, відповідно, прийняли рішення облаштувати модульні укриття.

Встановити їх мають до 1 вересня.

Директор Хоньковецького ліцею Віта Григоришина, укриття для їх закладу освіти складається із трьох модулів і двох тамбурів у споруді.

«В нас діти минулого року навчались он-лайн. Облаштування укриття дасть можливість охопити очним навчанням всіх наших учнів, без запровадження змішаної форми. Коли не буде потреби в укриттях, після закінчення війни будемо їх використовувати як роздягальні, вони встановлюються біля шкільного стадіону», - говорить Віта Григоришина.

У Юрківцях вже привели конструкції, а в Хоньківці провели підготовчі роботи.

До речі, модульні укриття називають «Будиночками Хоббіта». В Хонківці планують посіяти зверху газонну траву. «Щоб дітям було цікаво», - додала пані Віта.

Також сьогодні, 21 серпня, Пляхівська гімназія Глуховецької селищної ради оголосила тендер на закупівлю модульного укриття, що має вмістити 50 осіб. Очікувана вартість закупівлі – 1.5 млн грн.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар