Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
24 квітня 2024
9,6 °C
дождь

Новини

Вінниця
Більшість вінничан не вірить у добрі наміри міської ради щодо П’ятничанського парку
11 квітня 2023, 19:28
Більшість вінничан не вірить у добрі наміри міської ради щодо П’ятничанського парку

Вінниці знову розгорнулась кампанія щодо передачі у власність міста П’ятничанського парк, який знаходиться навколо колишнього маєтку шляхтичів Грохольських, в якому нині розміщується Вінницький обласний ендокринологічний диспансер.

Розмови про передачу парку у власність Вінницької міськради йдуть з 2013 року. Тоді у Генеральний план Вінниці внесли зміни, за якими територія навколо ендокринологічного диспансеру підлягає забудові житловими будинками.

 

Після того у Генплан вносили кілька разів зміни, в яких змінювалося і призначення цієї ділянки. Після багатьох змін, Генплан вилучили з відкритого доступу з сайту ВМР. І достеменно невідомо, які плани міської влади щодо цього об’єкту.

Проте, нещодавно навколо П’ятничанського парку знову завирували пристрасті. Їх зініціювала петиція «Врятувати П’ятничанський парк». Воно вже набрало 382 голоси, і його мають розглянути на засіданні міськради. З тезами звернення можна ознайомитися за посиланням.

Проте, схоже що вінничани не дуже вірять у добрі наміри влади щодо «порятунку П’ятничанського парку».

70 % опитаних вінничан вважають, що влада хоче прибрати до рук землю

На Телеграм-каналі «Новини Вінниці»  запропонували вінничанам взяти участь в опитуванні:

«У Вінниці хочуть передати П’ятничанський парк від Вінницького обласного клінічного ендокринологічного центру у комунальну власність Вінницької міськради. Зареєстрована відповідна петиція». На вашу думку, для чого просувається ця ініціатива”.

 

Підписники нашого Телеграм-каналу, як завжди, взяли активну участь в опитуванні. На ранок неділі відповіді дали 2230 опитуваних.

15 відсотків обрали варіант відповіді: «Влада міста хоче врятувати парк і зробити його зеленою зоною місцем відпочинку для містян».

Ще 10 відсотків вважають, що влада виконує роботу з благоустрою, а 5 %  це байдуже.

Переважна більшість – 70 відсотків опитаних – вважає, що: «Влада міста хоче «прибрати до рук» ласий шматок мальовничої землі і згодом збудувати ТРЦ і ЖК».

Ну і зазвичай, найактивніші наші підписники прокоментували опитування. Ці коментарі пропонуємо вашій увазі.

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар