Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
16 квітня 2024
20,2 °C
небольшой дождь

Новини

Вінниця
Батьків підлітків Вінниччини влада попередила про проросійський деструктивний "Редан"
01 березня 2023, 19:06
Батьків підлітків Вінниччини влада попередила про проросійський деструктивний "Редан"

В соціальних мережах шириться деструктивний російський рух «Редан». Батьки мають бути пильними. Від цього залежить безпека їхніх дітей, - Наталя Заболотна

1 березня перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна разом із заступником начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Ігорем Волокітенко провела термінову нараду з керівниками відділів освіти 63 громад області, директорами закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти.

Як зазначає Наталя Заболотна, в Україні вже тиждень набуває поширення серед молоді нова деструктивна російська субкультура прибічників аніме та комп’ютерних ігор. Зібрання агресивно налаштованої молоді вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах.

«Декілька днів тому у Вінниці були зафіксовані спроби проведення загальних зборів прибічників та опонентів руху, в переважній більшості за участі учнів шкіл міста. Ми розуміємо до чого це могло призвести - психологічні травми, тілесні ушкодження і навіть летальні випадки. Наголошую, у найкоротші терміни необхідно провести розмови з дітьми та молоддю!» - підкреслила Наталя Заболотна.

За даними правоохоронних органів, рух «Редан» активно використовується російськими спецслужбами в якості моделі для організації масових заворушень та дестабілізації суспільної ситуації в Україні. Зокрема, масово створюються підконтрольні Телеграм-канали з прив’язкою до обласних центрів для популяризації цих процесів та активно використовується соціальна мережа «Тік-Ток» для розповсюдження відповідних відеоматеріалів.

Натомість, створюються групи, які не визнають рух «Редан» та вступають з ними у фізичне протистояння, тобто бійки.

Зокрема, Наталя Заболотна зауважила, що в Україні вже були схожі спроби дестабілізації у молодіжному середовищі - так званий «Синій кит». Вона додала, що свого часу вдалось зупинити поширення цього руху, але водночас наголошує на тому, що необхідно вжити заходів для запобігання нової небезпеки: «ЧВК Редан» є ще більш небезпечним! Кількість молоді, яка долучається до цього руху зростає погодинно! Тому, у першу чергу, на це потрібно звернути увагу батькам. Розумію, хтось допізна працює на роботі, хтось постійно тримає зв'язок. Але існує ризик, що можливо ваша дитина або її друзі ним вже цікавляться. Від цього залежить їхня безпека».

 

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар