Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
27 квітня 2024
14,9 °C
ясно

Новини

Україна
Як банани впливають на артеріальний тиск: відповідь вчених
28 березня 2024, 02:03
Як банани впливають на артеріальний тиск: відповідь вчених

Певні чинники способу життя, як-от куріння, надмірна кількість алкоголю або кофеїну, нестача сну і сидячий спосіб життя, посилюють навантаження на наше серце. Нездорова їжа може підвищувати кров'яний тиск, і багато нездорових продуктів містять велику кількіть натрію.

Видання Halth digest пише, що натрій підвищує кров'яний тиск, утримуючи в організмі більше рідини, що змушує кров циркулювати в більшому об'ємі по судинах. За даними Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, більшість американців споживають 3 400 міліграмів натрію на день, але рекомендується підтримувати рівень натрію на рівні менше 2 300 міліграмів. Це всього лише одна чайна ложка солі.

Калій взаємодіє з натрієм, підтримуючи баланс рідини в організмі, і допомагає знизити кров'яний тиск. Більшість людей не отримують рекомендованої кількості калію на день. Жінкам необхідно 2 600 міліграмів на день, чоловікам - 3 400.

Хоча прихильники низьковуглеводних і кето-дієт можуть утриматися від банана, тому що в ньому 113 калорій і 26 грамів вуглеводів, цей же банан містить 375 міліграмів калію. Це понад 10% від рекомендованої норми калію для чоловіків і майже 15% для жінок. Починаючи кожен день з банана, ви покриєте добову потребу в калії.

В огляді, опублікованому 2020 року в Journal of the American Heart Association, розглядали 32 клінічні дослідження, в яких використовували добавки з калієм для зниження артеріального тиску. Прийом щонайменше 1 173 міліграмів калію знижував кров'яний тиск, особливо у людей з високим кров'яним тиском або з високим вмістом натрію в раціоні. Це приблизно три банани.

Однак не варто зловживати калієм, якщо ви вже приймаєте ліки від високого кров'яного тиску. Багато таких ліків можуть спричиняти надмірне накопичення калію в організмі. Занадто велика кількість калію в крові може призвести до таких ускладнень, як аритмія, прискорене серцебиття, м'язова слабкість, зміни настрою, розлади шлунка, блювота, діарея, а також оніміння або поколювання в кінцівках.

Замість того щоб покладатися на добавки з калієм для зниження артеріального тиску, ви можете отримувати калій з таких продуктів, як банани, горіхи, сочевиця і йогурт.

Також необхідно стежити за балансом натрію і калію. Якщо ви споживаєте більше натрію, ніж калію, у вас підвищується ризик серцево-судинних захворювань. Національний інститут здоров'я США пропонує співвідношення калію і натрію 2 до 1, щоб знизити ризик серцево-судинних захворювань. Для цього слід звернути увагу на вміст натрію в продуктах, які ви вживаєте, і скоротити їхню кількість. Зрештою, смакові рецептори звикнуть до низького вмісту солі.

Фото та відео
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар