Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 квітня 2024
5,5 °C
небольшой дождь

Статті

Здоров'я та краса
ЧОЛОВІЧЕ БЕЗПЛІДДЯ
20 березня 2013, 00:00
ЧОЛОВІЧЕ БЕЗПЛІДДЯ

Кожна людина повинна в своєму житті зробити три речі: побудувати будинок, посадити дерево і виростити дитину. Ті, кому не вдається останнє, засмучуються найбільше. Поширена точка зору – «якщо жінка не може завагітніти, значить, сама в цьому винна» помилкова. Вчені вже давно довели, що чоловіче безпліддя зустрічається не рідше ніж жіноче. Ситуація, здавалося б, немислима: у чоловіка відмінна ерекція, він невтомний у ліжку, відчуває себе абсолютно здоровим і раптом з’ясовується, що він – безплідний. Повірити в це складно. Тим не менш, такі випадки зовсім не рідкість.
Справа в тому, що здатність чоловіка до відтворення цілком залежить від якості і кількості сперми, а зовсім не від його сексуальної активності. Кожну секунду в чоловічому організмі виробляється більше тисячі сперматозоїдів. З моменту настання статевого дозрівання і до самої смерті цей процес йде безперервно. І все для того, щоб коли-небудь найшвидший і найстійкіший сперматозоїд добрався до жіночої яйцеклітини і запліднив її. На жаль, існує безліч хвороб і просто несприятливих факторів, які здатні викликати збої в цьому процесі.
В основі чоловічого безпліддя лежать три проблеми: неповноцінність сперматозоїдів, різке зниження їх числа і порушення їх просування по сім’явиносних шляхах і викиду назовні. Викликати їх, за найскромнішими підрахунками фахівців, можуть ні багато, ні мало – 16 причин.
Якщо не вийшло зачати дитини протягом одного року повноцінного статевого життя без запобігання, то ймовірність 30-40%, що проблеми з репродуктивною системою є у чоловіка. Безпліддя – не хвороба, а стан організму, тому чітких зовнішніх симптомів, за якими можна його розпізнати, не існує. У першу чергу необхідно прибрати причини, які призвели до безпліддя. Багато чоловіків навіть не підозрюють, що причина може бути дуже банальною: найчастіше досить буває просто скоротити споживання шкідливих субстанцій алкоголю і тютюну.
При дисбалансі гормонів призначають коригувальні гормональні препарати, при запаленні та інфекції – лікують саму хворобу, якщо проблеми з імунітетом – займаються ним. Від дефектів внутрішніх статевих органів позбавить хірургічна операція. Головне, у жодному разі не впадайте у відчай. В даний час практично всі форми чоловічого безпліддя вважаються виліковними. В крайньому випадку завжди є можливість зачати дитину за допомогою методів штучного запліднення.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар