Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
18 квітня 2024
5,7 °C
дождь

Статті

ВИЗНАЧНІ ПОСТАТІ ВІННИЧЧИНИ. ПРОДОВЖУВАЧ ДИНАСТІЇ ЛІКАРІВ
12 липня 2012, 00:00
ВИЗНАЧНІ ПОСТАТІ ВІННИЧЧИНИ. ПРОДОВЖУВАЧ ДИНАСТІЇ ЛІКАРІВ

Оглянувши безліч статей, книг, інтернет-видань, зрозуміла, що досить важко знайти інформацію про людей, які створюють історію сьогодні. Тому вважаю за доцільне звернути вашу увагу на постаті, без яких Вінниччина, та й вся Україна, не стала би такою, як вона є. Впевнена, що цих людей ми неодмінно повинні знати.

Вадим Леонідович Клочко з 1993 року і по теперішній час займає посаду головного лікаря Вінницької обласної психоневрологічної лікарні імені академіка Олександра Івановича Ющенка. Є головою комісії судово-психіатричної експертизи. Заслужений лікар України. Головний психіатр Вінницької області. Депутат міської ради.

Життя кожної людини неповторне та унікальне, та особливим завжди буде шлях цілеспрямованої особистості. Народжений в династії лікарів, в третьому поколінні, закохавшись у цю професію змалку, маючи непересічну думку, він свідомо зробив свій вибір. Закінчив загально-освітню школу з впевненістю, що неодмінно стане психіатром, Вадим Леонідович почав сумлінно працювати у 18 відділенні ВОПНЛ санітаром. А після закінчення медичного інституту влаштувався в 21 відділення. В цьому ж році був призначений головним лікарем Рожнятівської психіатричної лікарні. Згодом почав працювати головним лікарем Вінницького обласного наркодиспансеру. В 1987 році знову працює у Вінницькій психіатричній лікарні. Тривалий час займав посаду заступника головного лікаря з позалікарняної допомоги. Пройшовши свій шлях від санітара до головного лікаря, досконало вивчивши душу лікарні, він прищепив любов до медицини дітям, а згодом і онукам. Онука Марія навчається на 4 курсі Вінницького державного медичного університету. В. Л. Клочко починав свою роботу у непрості роки становлення України як держави. За 19 років на посаді головного лікаря Вадим Леонідович впровадив безліч вдосконалень для покращення умов праці й лікування у відділеннях, лікарня набула сучасного вигляду: відремонтована значна кількість відділень, проведено капітальний ремонт відділення реанімації, двох судинних відділень (№5, 22). Продовжують проводитись ремонтні роботи в інших відділеннях. У 2002 році Вадим Леонідович став лауреатом премії «Срібний дельфін» у номінації «Керівник ХХІ ст.». На високий рівень піднята реабілітаційна робота, запроваджені екскурсії для пацієнтів у музеї, виставкові зали, театри.

Сьогодні лікарняна територія – це квітучі садки, затишні алеї, охайний парк, де хворі мають змогу відпочити в тіні розлогих дерев, порадувати око різнобарв’ям квітів. Окрім того, це єдина в Україні психіатрична лікарня із майже 115-літньою історією, в якій поєднано психіатричну, неврологічну (включно з судинною неврологією) та нейрохірургічну служби, також на базі лікарні розташовані чотири кафедри Вінницького державного медичного університету ім. М. І. Пирогова, що дає можливість всебічної допомоги пацієнтам. Також сьогодні лікарня - це дружній колектив однодумців, яких поєднує любов та відданість до медицини і віра у майбутнє психіатрії.

Неоціненна роль особистості в історії. Сподіваюсь що під керівництвом Вадима Леонідовича Клочка лікарня ім. акад. О. І. Ющенка стане флагманом психіатричної допомоги і в майбутньому. А сьогодні, в ці липневі дні, приєднуюсь до колективу лікарні, який вітає шановного головного лікаря з днем народження. Здоров'я йому та ще багатьох років шляху снравжньої людини!

Аліна Кобець

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар