Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,4 °C
небольшой дождь

Статті

Все для дому та саду
ЯК ВИБРАТИ ПРОЕКТ БУДИНКУ?
18 квітня 2014, 00:00
ЯК ВИБРАТИ ПРОЕКТ БУДИНКУ?

Може здатися, що вибрати проект будинку так, щоб він ідеально відповідав образу життя і задовольняв усі вимоги дуже складно і це обов'язково займе багато часу. Але якщо ви точно знаєте що шукаєте, це, безсумнівно, допоможе у виборі проекту вашого майбутнього будинку. При виборі проекту важливо керуватись не тільки особистими уподобаннями, але врахувати особливості ділянки забудови, природний ландшафт і погоду. Важливо взяти до уваги привабливість вашого майбутнього будинку для потенційних покупців у тому випадку, якщо в майбутньому доведеться його продати. Але образ життя і потреби у різних сімей різні. Те, що хочуть бачити молодята не завжди підійде літнім парам. Перед тим, як вибирати проект будинку, дайте відповідь самим собі на кілька питань.

Ви плануєте сім'ю?

Скільки ви хочете дітей?

Чи достатньо місця буде в будинку, побудованому за обраним вами проектом, якщо ваша сім'я буде збільшуватися?

Чи потрібні вам гостьові кімнати або додаткові житлові приміщення для батьків чи родичів?

Чи плануєте ви збирати в будинку друзів або рідних? Чи знадобляться вам велика їдальня і вітальня?

Вивчіть можливості вашої ділянки під забудову.

Скільки «особистого простору» вам необхідно? Багато власників воліють усамітнюватися від домочадців у спальні, інші люблять залишатися на самоті в кабінеті. Якщо можливість усамітнитися справді важлива для вас, має сенс розглядати проекти будинків з чітко зонованим плануванням. Зверніть увагу на розташування вікон у майбутньому будинку. Переконайтеся, що вікна спальні або робочого кабінету не виходять на галасливу вулицю. Це буде особливо актуально, якщо ви збираєтеся будувати в межах міста.

Якого розміру має бути пральня і де вона повинна перебувати?

У вас є особливі захоплення або хобі, які зажадають додаткового простору?

Чи знадобиться вам майстерня для «шумної і пильної» роботи?

Чи хочете ви зайнятися садівництвом?

Можливо вам знадобиться спеціальне приміщення з водопроводом, щоб не нести бруд у будинок. А може, ви не любите викидати речі і вам знадобиться місце на горищі або окреме приміщення для зберігання?

Чи підійде простір кімнати до ваших ідей по її облаштуванні?

Плануючи житлові приміщення, зверніть увагу на зони відпочинку і на те, як меблювання в цілому може змінити загальне уявлення про приміщення. Чи буде достатньо вільного простору в кімнаті, чи не буде вона перевантажена меблями? Чи не буде вона перекривати вікна? Географічний і природний ландшафти пропонують велику кількість варіантів для майбутнього будинку. Тому, при виборі проекту будинку переконайтеся чи у вас залишиться місце для галявини, саду або басейну. Якщо у вас уже є ділянка, має сенс врахувати всі ці фактори так, щоб ваш майбутній будинок відповідав усім вашим вимогам та очікуванням.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар