Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
18 квітня 2024
5,7 °C
дождь

Статті

Все для дому та саду
Штукатурка чи шпаклівка?
06 липня 2021, 16:06
Штукатурка чи шпаклівка?

Чи є різниця, і який процес потрібен у ваших умовах?

Для початку ознайомимось із термінологією.

Штукатурення — це вид будівельних робіт, у ході яких на стіни з цегли, піноблоків чи монолітного бетону наносять цементно-піщану або гіпсову суміш.

Шпаклювання — це оздоблювальні роботи для підготовки поверхонь під нанесення шпалер чи фарби. Штукатурка необхідна для вирівнювання грубих недоліків: тріщин, виступів та западин.

Оскільки кладка не буває ідеальною, шар штукатурки може становити від 6 мм та більше. В окремих випадках, якщо необхідно перекрити надто великі дефекти, штукатурку наносять у декілька прийомів.

Щоб товстий шар штукатурки не розтріскався, до суміші додають полімерні матеріали. Вони роблять розчин більш пластичним та запобігають його відшаруванню.

Шпаклювальні матеріали виготовляють на гіпсовій основі. Стартова шпаклівка має більш грубу текстуру, вона гарно вирівнює недоліки на цементно-піщаній штукатурці.

Поверх стартового шару наносять фінішну шпаклівку. У сухому вигляді вона схожа на борошно, така ж біленька та сипуча. Робочий розчин фінішної шпаклівки має тонкодисперсну структуру, яка при нанесенні робить поверхню стін гладенькою. Товщина фінішного шару — 3-4 мм.

Машинна штукатурка

Існує технологія, яка об’єднує два види робіт в один. Це машинне оштукатурювання.

При штукатуренні стін машинним методом  використовують гіпсову штукатурку Knauf МР-75. Особливість матеріалу в тому, що він зразу створює гладенький поверхневий шар, який не вимагає подальшого шпаклювання.

Нанести вручну гіпсову штукатурку доволі складно, оскільки суміш швидко застигає. “Бригади Стяжко” використовують спеціальне обладнання — штукатурні станції, обладнані пневмонагнітачами для подачі готового розчину на місце роботи. Процес нанесення та розрівнювання гіпсової штукатурки виконують підготовлені працівники з чималим досвідом.

Машинна штукатурка має суттєві переваги:

1. Швидкість нанесення у рази більша, ніж при ручному штукатуренні.

2. Штукатурка швидко сохне, тому час ремонту скорочується.

3. Відпадає потреба у шпаклюванні, стіни вже готові до поклейки шпалер.

4. Для фарбування стін їх достатньо обробити мультифінішною шпаклівкою.

5. В цілому весь процес машинного штукатурення займає менше часу та обходиться дешевше, ніж почергове штукатурення цементно-піщаним розчином та подальше шпаклювання.

Коротко про “Бригади Стяжко”.

  • 14 років на ринку будівельних послуг.
  • Понад 100 досвідчених працівників будівельних спеціальностей.
  • Власна спеціалізована техніка та обладнання.

Чимало мешканців Вінниччини вже переконались у перевагах та якості машинної штукатурки стін, яке виконують “Бригади Стяжко”. Також до спектру послуг компанії входить: стяжка підлоги, та промислові бетонні підлоги .

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар