Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
21 липня 2024
23,1 °C
небольшой дождь

Статті

Вінничан закликають не користуватися ліфтами за 10-15 хвилин до запровадження графіків аварійних відключень
17 липня 2024, 23:15
Вінничан закликають не користуватися ліфтами за 10-15 хвилин до запровадження графіків аварійних відключень

Через запровадження графіків аварійних відключень електроенергії вінничани стали частіше застрягати в ліфтах. У зв'язку з цим обслуговуючі компанії уже збільшили кількість аварійних бригад. Разом з тим, перш ніж сідати у підйомник містян просять переконатися, що в найближчі хвилини не заплановані відключення електроенергії.

«Відколи почали застосовувати графіки аварійних відключень кількість викликів аварійних бригад «Вінницяміськліфт» збільшилась в десятки разів. Адже якщо до цього такі виклики були рідкісними, то сьогодні, можна сказати, що вони набули масового характеру. Тому ми просимо вінничан з метою власної безпеки та збереження їх часу не користуватися ліфтами принаймні за 10-15 хвилин до планового відключення електроенергії», - зазначає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

На сьогодні, за його словами, КП «Вінницяміськліфт» створило додаткову бригаду, яка уже виїздить на виклики. Крім того, окремі працівники підприємства часто працюють в позаробочий час.

«Часто буває, що коли надходить виклик, вільної бригади немає. Тому працівники підприємства, які в цей час уже знаходяться вдома, також приходять на допомогу. Якщо виклик надійшов в межах їх району проживання, вони направляються на місце та допомагають потерпілим визволитися з ліфта. Крім того, щоб якось покращити ситуацію, сьогодні працівники бригади аварійно-диспетчерської служби проходять навчання аби вони також могли виїжджати на відповідні викликит», - зазначає Віталій Місецький.

Загалом, на сьогодні, у житловому фонді міста нараховується 1826 ліфтів у 786 будинках. З них переважну більшість - обслуговує КП «Вінницяміськліфт». З 1826 ліфтів - 826 обладнані системою безпровідної диспетчеризації, яка дозволяє напряму зв'язатися з диспетчером аварійної служби.

В інших випадках, при застряганні в ліфті потрібно звертатися за номерами: 67-54-40, 61-20-60, 15-60 або на інший номер, який вказаний як телефон аварійної в кабіні ліфта, адже, як уже зазначалось, крім «Вінницяміськліфт», підйомники можуть обслуговувати й інші компанії.

Якщо ви застрягли в ліфті, не потрібно панікувати та натискати всі кнопки поспіль. Також не можна стрибати у ліфті чи намагатися самостійно відчинити двері.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар