Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
03 травня 2024
20,9 °C
пасмурно

Статті

Відгук на книгу «Епоха слави і надії» Євгенія Литвака
06 жовтня 2023, 15:13
Відгук на книгу «Епоха слави і надії» Євгенія ЛитвакаВідгук на книгу «Епоха слави і надії» Євгенія Литвака

Сучасний письменницький бізнес зазнає значних трансформацій у зв’язку з пандемією коронавірусу, яка внесла зміни у всі сфери життєдіяльності людини.

Певну цікавість науковців у галузі економічних наук викликає діяльність блогерів-письменників, творчість яких постійно розвивається й виходить на якісно новий рівень, як з точки зору художньої (мистецької) вартості, такі з точки зору прибутковості.

Саме таким, що представляє інтерес для економістів-науковців, є інтернет-роман (за визначенням самого автора - litwake) «Епоха слави і надії» Євгенія Литвака.

Роман є контентом письменницького блогу в мережі Інстаграм і абсолютно безкоштовним для читачів. Це факт, на перший погляд, може видаватися дивним, адже від попиту на книгу серед читачів залежить прибуток та популярність автора. Однак Євгеній Литвак демонструє концептуально новий підхід до маркетингу своєї творчості, а відтак і до комерції.

Твір має значний обсяг - понад 1000 сторінок. Собівартість друку такої книги буде досить високою, що може знизити попит на книгу, якщо видати її через видавництво. Проте автор обирає зовсім інший шлях: текст досить динамічний, що розширює коло цільової аудиторії. Роман буде цікавим не лише для усвідомлених читачів, але й для користувачів соціальних мереж підліткового віку. Крім того, в романі розміщені репродукції картин автора (виконані під псевдонімом Алекс Крамер), згадки про книгу (Марія Беркун «КОДЕКС. Чоловік повинен бути). Ці окремі арт-об'єкти виставлені на продаж на спеціалізованих ресурсах, зокрема, 13 картин з колекції «Рептилоїди», які ілюструють роман, упізнаваними саме для читачів Євгенія Литвака.

Щодо самого твору, то можна зазначити, що сюжет роману побудований досить майстерно: велика кількість сюжетних ліній, які складають собою плетиво, тримають читача в напрузі до самого кінця.

Привертає увагу рівень підготовки автора: в тексті можна зустріти історизми, етнографізми. Варто зауважити, що історичні факти майстерно переплетені з легендами і міфами (наприклад, про згаданих вище рептилоїдів). Для тексту характерний релігійний плюралізм: від християнства до буддизму.

Висловлені зауваження в цілому не впливають на художню цінність тексту. Сам інтернет-роман «Епоха слави і надії» Євгенія Литвака викликає наукову цікавіть не лише у філологічному напрямі, але й економічному.

 

Рецензент: А.В.Долюк, кандидат економічних наук, Вінницький технічний фаховий коледж.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар