Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 квітня 2024
5,5 °C
небольшой дождь

Статті

Суспільство
СЕКРЕТ ГАРМОНІЙНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ - У СПОКОЇ БАТЬКІВ
19 березня 2013, 00:00
СЕКРЕТ ГАРМОНІЙНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ - У СПОКОЇ БАТЬКІВ

У кожній родині встановлюються свої норми поведінки, свої правила, і судити про них ми не можемо, адже сім’я – це маленька незалежна держава, де кожен дбає про іншого. Важливо, щоб рішення, що стосуються виховання маленького члена сім’ї, приймались спокійно і обдумано. Особливо нелегко робити це, коли ваше чадо вередує та капризує і не бажає робити те, про що ви його просите. Давайте виділимо декілька пунктів як досягти того самого спокою, щоб в сім’ї панувала гармонія.
Якою б ви не були чудовою мамою, як би ви не дбали про своє малятко, вам потрібно обов’язково присвячувати час собі: зустрічі з подругами, заняття улюбленою справою і т.д. Ви – не залізна! І від того, що ви почуватиметесь втомленою, вашому малюку спокійніше не стане. Якщо не випадає можливості відлучитися від дому, знайдіть для себе комфортний час: це може бути зранку, коли всі ще сплять, чи ввечері, коли всі вже сплять. Присвятіть цей час собі – читайте, навчайтесь, займайтесь собою. Ваші позитивні емоції принесуть малюку велику користь.
Говоріть з дитиною, пояснюйте вашу точку зору. Якщо наказуєте, будьте послідовними і завжди запитуйте, чи зрозумів син чи донька, за що отримав покарання. Разом зі словами «не можна», тут же говоріть про те, «що можна». Постійні «не можна» покладуть край такій прекрасній дитячій рисі, як пізнання світу і відкриття усього нового. Виховуйте у дитини цінності – цінність життя, цінність мами і тата, цінність сім’ї, родини. Адже так важливо її навчити що, попри всі матеріальні речі, для батьків основним є їхня дитина. На своєму власному прикладі показуйте любов до батьків, до людей, до природи. Тому що ніякі книги і ніякі тренінги не навчать дитину краще, ніж особистий приклад батьків.
Необхідним у становленні спокійного і гармонійного середовища є формування волі у дитини і важливість виконання завдань. Ще зовсім малесенький карапуз має зрозуміти, що для досягнення своїх цілей потрібно докладати зусилля: щоб взяти таку бажану іграшку потрібно навчитись повзати, щоб отримати щось смачне потрібно зібрати кубики, щоб піти на вулицю потрібно самому одягнутися. Така дитина розуміє, що в житті все потрібно досягти самому. Якомога раніше долучайте дитину до домашньої роботи. Подякуйте малюкові за допомогу, похваліть і спонукайте до дії. Дітям важливо пояснити, що перед ними завжди стоїть вибір і ніхто замість них не може його зробити. Приймайте від своїх діток подарунки!!! Нехай це буде кульбаба на вулиці, малюнок чи щось зроблене своїми руками. В майбутньому вашу вдячність буде винагороджено.
Будьте спокійні самі і цей спокій автоматично передасться вашому малюку. Діти мають таку властивість, яку дорослі часто гублять протягом життя — вони все роблять з любов’ю і з відкритим серцем. Вони щиро радіють новому дню, теплому сонечку, свіжому вітерцю, першому снігу та дзвінкому щебету пташок. Нам потрібно тільки підтримати цю властивість, не загубити її в нашому нестабільному і іноді жорсткому світі, допомогти пронести це щире почуття любові через усе життя!

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар