Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
29 березня 2024
9,9 °C
небольшой дождь

Статті

Суспільство
РЕЧІ, ЯКІ МОЖУТЬ ЗРУЙНУВАТИ ШЛЮБ
28 травня 2014, 00:00
РЕЧІ, ЯКІ МОЖУТЬ ЗРУЙНУВАТИ ШЛЮБ

Сім’я – не тільки складова суспільства, це наше життя. Але в житті буває по-різному, бувають і сварки та непорозуміння. Тому головне завжди пам'ятати, що образливі слова, сказані в момент сварки, не скоро забудуться, а якщо повторювати їх при кожному зручному випадку, то ви ризикуєте зруйнувати власний шлюб. То про що ж саме краще промовчати і чого не слід робити за жодних обставин.

Ніколи, не принижуйте розумові здібності, бо констатація дурості супутника життя призведе до того, що він або вона не захоче «рости» у ваших очах. «Я з тобою тільки через дітей» - після цієї фрази продовжувати колишнє життя в більшості випадків вже неможливо. Регулярно повторювана фраза «Ти завжди все робиш не так» вб'є найсильніші почуття. Не порівнюйте досягнення друзів і знайомих з успіхами своєї половинки. «А чим ти можеш пишатися?» - це гарантовано завдає глибоку душевну травму. А на питання «Та хто тебе візьме, кому ти здався?» коли-небудь можна отримати цілком конкретну відповідь.

Щодо інших, не менш важливих причин, слід виділити: егоїзм, дефіцит спілкування та одноманітність. Про егоїзм - не одну сім’ю зруйнувало самолюбство та небажання враховувати інтереси інших. Про дефіцит спілкуванняе - подружжя стає чужим, втрачається інтерес одне до одного, спільні захоплення, бажання проводити разом час. Про одноманітність - відсутність нових вражень, пісна буденність – тільки погіршує стосунки в шлюбі, як наслідок цього подружжя шукає розваги поза шлюбом.

Також досить часто, молоді сім'ї мають хибні уявлення про те, на чому ґрунтується шлюб. "Для сім’ї достатньо лише одного кохання" - а чи співпадають у вас уявлення про життя і про те, чого б вам хотілося досягнути разом. "Усе добре в ліжку – тож усе гаразд" - але чи не важливіші довіра та взаєморозуміння. "Гроші – це не важливо, головне – кохання" - проте навіть велике кохання може не витримати фінансових ускладнень.

Вочевидь можна з погордою кинути – «що за дурниці!» І нічого не змінювати, залишаючись при своїй думці. Але напевно розумна порада ще нікому не завадила.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар