Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
29 березня 2024
9,3 °C
дождь

Статті

Секс
ПОГОВОРИМО ПРО СЕКС
20 серпня 2015, 00:00
ПОГОВОРИМО ПРО СЕКС

Спостерігаючи за тим, які теми в соціальних мережах є актуальними серед молоді, та дивлячись на відверті образи неповнолітніх «жриць кохання», мимоволі починаєш усвідомлювати: сексуальна революція не віджила своє в далеких дев’яностих.

Прикро, багато хто забуває про те, що перший статевий контакт – значуща подія в житті кожної людини. Саме цю тему, якої так уникають батьки підлітків та інформацію, котру неповнолітні вичитують із усіх можливих джерел, пропоную обговорити.

Психологи наголошують, що перший секс має статися за обопільним бажанням партнерів. Ні в якому разі не варто йти на такий крок через невпинні вмовляння або дозволяти маніпулювати собою. Перший статевий контакт більше турбує дівчат, аніж хлопців. Пов'язано це з тим, що жіноча психіка та фізичне здоров’я більш вразливі до невдалого досвіду, тоді як хлопці навіть не дуже вдалу спробу вважають неабияким досягненням. Перший інтимний досвід має відбуватися в спокійній обстановці й однозначно між людьми, які довіряють один одному.

Окрім психологічної готовності, кожен повинен бути обізнаним у цій темі, - переконаний лікар-гінеколог Сергій Гуменюк. - Необхідно володіти хоча б елементарною інформацією про те, як влаштована жіноча та чоловіча статеві системи. Це дозволить позбутися страху, який з’являється, передовсім, через недостатню кількість знань у цій сфері. Не варто забувати про захист під час сексу, адже одна з найпоширеніших думок, що після першого разу не вагітніють - міф. Найбільш прийнятним для першого інтимного досвіду засобом контрацепції є презерватив. Цей контрацептив простий у використанні і доступний у ціні. Доречі, не турбуйтесь, якщо не відчули оргазму. Стрес робить своє, і тіло стає не таким вразливим.

Згідно із соціологічним опитуванням, проведеним минулого року Українським інститутом соціальних досліджень, 40% хлопців і 50% дівчат мали перший сексуальний досвід у 15 років, а 33% хлопців і 43% дівчат – в 11-14.

Хоча фахівці допускають, що певна частина опитаних перебільшила свої сексуальні досягнення, проте вони впевнені: тепер до когорти цих тинейджерів приєднуються дедалі раніше. А ще 10-20 років тому основна маса позбавлялася цноти після повноліття. Як наслідок, за останні десять років кількість захворювань, що передаються статевим шляхом, серед підлітків збільшилося вдесятеро.

Хтось зараз уявив романтичну атмосферу і того, хто має бути тим «першим», а дехто згадав перший сексуальний досвід. Люди різні й погляди на цю тему, яку воліють замовчувати, також різні.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар