Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
29 березня 2024
9,9 °C
небольшой дождь

Статті

ПОЛЬЩА. 8 МІСТ, ЯКІ ВАРТО ВІДВІДАТИ
12 березня 2013, 00:00
ПОЛЬЩА. 8 МІСТ, ЯКІ ВАРТО ВІДВІДАТИ
1. Варшава — політична та географічна столиця країни. Це місто руйнували тричі, майже 80 відсотків будівель було знищено та згодом відновлено в повоєнні роки. Королівська фортеця – символ історичного спадку Варшави. Лазенки - з їх доглянутими парками і палацами приємно пестять око. Також дуже раджу відвідати пам’ятник Шопену. Символом «радянського» спадку у Варшаві є палац культури та мистецтв.
2. Краків – це історична та культурна столиця Польщі. Тут, на березі Вісли, велично спостерігає за її течією замок Вавель – колишня резиденція польських королів. На Ринковій площі, в самому серці міста, ви можете почастувати себе краківськими ковбасками, випити келих глінтвейну. Саме тут можна помилуватись Сукенницями – середньовічним торговим центром, який діє й сьогодні (ви можете придбати різноманітні сувеніри). На іншому боці площі примостився костел св. Войцеха. Готична башта ратуші, наче діамант в намисті, прикрашає місто.
3. Величка — невелике містечко, поблизу Кракова (13 км), славиться своїми соляними печерами. Глибина печер сягає 340 метрів, загальна довжина усіх коридорів 350 кілометрів. Печери прикрашено фігурами та барельєфами виготовленими із солі.
4. Освенцім — місце однієї із найбільших трагедій в історії людства. Тут має побувати кожен небайдужий. Колишній нацистський концентраційний табір вражає відвідувачів своєю атмосферою, дає можливість уявити масштаби Голокосту.
5. Вроцлав — у часи середньовіччя, це місто було конкурентом Праги. Воно належало полякам, чехам, угорцям, австрійцям і німцям. Місто, де переплелось багато націй, релігій, культур. Мабуть, саме тому воно таке різноманітне.
6. Познань — колиска польської нації. Вас зачарує пишний собор у стилі бароко, поблизу Старої Ринкової площі – один із найкрасивіших у Європі. Тут можна відпочити на березі озера Мальта.
7. Лодзь – торгівельний центр країни. Тут знаходиться найбільша в Європі торгівельна вулиця – Петрковська, яка є візитівкою міста. Вона вразить вас своїм різноманіттям, різнобарв’ям, красою.
8. Закопане – «зимова» столиця Польщі. Містечко знаходиться поблизу кордону із Словаччиною. Це єдине у країні місто, що розташоване на Татрах.
Хочу звернути вашу увагу на деякі дрібнички, які варто знати, подорожуючи до країни власним авто:
- Перетинаючи кордон, вас запитають страховий поліс (вартість приблизно 200 грн).
- Якщо передні вікна вашої автівки затемнені, у вас можуть виникнути труднощі.
- Паркуючись у спеціально відведених для цього місцях, хутко біжіть до паркувального автомата, щоб сплатити вартість паркування (безкоштовно у вихідні і в будні з 22.00 до 10.00).
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар