Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 квітня 2024
5,5 °C
небольшой дождь

Статті

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ЛЮКСЕМБУРГ
10 вересня 2013, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА. ЛЮКСЕМБУРГ

Пропоную відвідати Люксембург. Це маленька держава, що входить до складу Бенілюксу. Для того, щоб вам було комфортно у цій країні, ви маєте розмовляти французькою або німецькою мовами. Столиця країни має таку ж назву, як і саме герцогство і, доречі, означає «Мале місто». Найпростіший спосіб потрапити до Люксембургу - виїхати із аеропорту Брюсселя - Шарлеруа на автобусі фірми Fibco (вартість квитка від 5 до 22 Євро). Проживання у чотирьохзірковому готелі буде коштувати від 100 Євро на добу (номер на двох осіб), а громадський транспорт 1,5 Євро (вартість квитка на 2 години), квиток на цілий день 4 Євро. Як варіант, можна взяти в оренду велосипед (матимете можливість побачити більше).

Люксембург схожий на казкове королівство, тут дуже органічно співіснують новітні технології та дивовижні фортеці, замки, мости. Саме місто побудоване на місці злиття двох річок Альзету та Петрусу, саме тому тут так багато мостів. Ви неодмінно маєте побачити міст Адольфа (збудований у 1903 році), який є візитівкою столиці. Саме тут відбувається поділ міста на Верхнє та Нижнє.

Верхнє місто – тут знаходиться історичний центр. Варто звернути увагу на стіни середньовічної фортеці, що оточують місто. Незважаючи на руйнівний вплив часу, до сьогодні чудово збереглися башти та бійниці, каземати й ворота. Окрасою міста є готичний собор Люксембургської Богоматері.

Люксембург, як і більшість Європейських міст, може похизуватись великою кількістю та різноманіттям музеїв. Найбільш відомі з них – музей історії міста, музей зброї, музей природничих наук. Оберіть для себе найбільш цікаві (не забувайте про графік роботи, який ви можете подивитись на офіційних Інтернет сайтах). Найбільш популярними серед туристів є музей сучасного мистецтва та національна галерея Тутесаль.

У Люксембурзі вирує атмосфера свята: на його вузьких вуличках ви побачите безтурботних музикантів, артистів, фокусників. Частини міста поєднуються мостами (віадуками ), які є беззаперечною окрасою. Особливого схвалення варта архітектура: вона гармонійна, вабить пишністю і дає натхнення.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар