Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
29 березня 2024
9,3 °C
дождь

Статті

НОТАТКИ МАНДРІВНИКА: КАНАРСЬКІ ОСТРОВИ. ТЕНЕРІФЕ
10 вересня 2012, 00:00
НОТАТКИ МАНДРІВНИКА: КАНАРСЬКІ ОСТРОВИ. ТЕНЕРІФЕ

Існує думка, що Канари, -це залишки Атлантиди. Вони з давніх часів ваблять туристів з усіх куточків світу.
Протягом багатьох століть їх називають «Щасливими островами», тому пропоную вирушити саме туди, щоби привезти додому хоч невеличку часточку позитивних почуттів. Архіпелаг має сім островів, найбільший - Тенеріфе. Піко-дель– Тейде це найвища точка в Атлантичному океані. Тут майже цілий рік палюче літо з безхмарним небом. Помірно секотний клімат пом’якшений пасатами і холодною течією океану. Для того, щоб не перевитратитись, авіаквитки замовляємо за два місяці, найбільш вигідно дістатися на автобусі, поїзді або власному авто до Будапешта, а вже звідти вирушати далі. Я обрала останній варіант, авто залишила на паркінгу в аеропорту. Найдешевше летіти через Амстердам та Мадрид, тобто непрямим рейсом (2 пересадки). Погоджуюсь, що переліт, який загалом триває 14-15 годин, виснажує, та мене звабила можливість вдвічі зекономити. В аеропорту Будапешта, після реєстрації, чекаємо і спостерігаємо безкоштовне шоу - це просто неймовірне видовище ( правду кажуть, що безкінечно можна дивитись на вогонь, воду і те, як хтось щось робить). Всі туристи намагаються застромити свої валізи в рамку (розміром 55 см x 40 см x 20 см), а потім витягнути їх, що на багато важче. Всі, у кого це не виходить, повертаються до каси, щоб додатково оплатити багаж. Тому будьте пильні, якщо не бажаєте доплачувати.

Думаю, що я нікому не відкрила Америки, та Канари - це Іспанія, тому українцям потрібна лише Шенгенська віза. Моя порада: валюту (тобто євро) придбайте вдома, курс кращий. Ще вдома обираємо і резервуємо готель (курортне містечко Лас Амерікас) та автомобіль. Обираємо компанії, які надають свої послуги в аеропорті ( уточнюйте назву аеропорту) і ще не забуваємо карти і навігатори. Вартість оренди малолітражки на 10 днів 180 євро. Отримавши ключі, вирушаємо до готелю. 20 хвилин - і ми на місці, реєструємось в готелі. Відпочиваємо і вперед, орієнтуватись на місцевості. Наслухавшись і начитавшись різної інформації, складаємо план дій. Одним із перших пунктів обираємо Лоро Парк ( це цирк, зоопарк і ботанічний сад, разом зібрані). Вартість квитка 32 євро. Тут дуже багато всього, без карти і програми не обійтись, їх отримуємо на вході. В програмі зазначені години, коли відбуваються шоу. В самому парку гуляємо цілий день. На виході купуємо квиточок до Siam Park (тут на 10 євро дешевше). Наступний день - Сіам парк – водні атракціони. Катаємось, відпочиваємо. Практична порада: щоб зайняти шезлонг, в парку ви маєте бути о 10.00. Ввечері стомлені, щасливі і голодні вирушаємо на пошуки провіанту. Їжа і напої, відверто кажучи, не дешеві. Вечеря в ресторані коштує 50- 60 євро на одну персону. В супермаркеті вино Sungria 1л – 1,75 євро, тоді як сік 0, 75 – 1, 95 євро. Візитівкою Тенеріфе (в перекладі «Сніжна гора») вважають згаслий вулкан Тейде. Побувати на цьому казковому острові і не підкорити вершину вулкану – це злочин. Тому, плануючи поїздку, реєструємось на сайті Національного парку для отримання дозволу на перебування в кратері. Вартість підйому на фунікулері 24 євро. Якщо раптом ви вирішите підійматись пішки, то виділіть на цю пригоду як мінімум 9 годин. Що би ви не обрали, не забувайте що взуття має бути зручним, кумедно виглядатимуть «дамочки» на підборах. І ще досить важливо: вас не пустять на пік без паспорта. До речі, тут знімали «Зоряні війни», ландшафт, відверто кажучи, неземний. Тож не забуваємо фотоапарат.

Прихильникам казок буде цікаво відвідати замок Сан Мігель. Костюмовані шоу, театралізована вистава, в якій можна взяти безпосередню участь. Ще одним із найвідоміших символів Канар є Драконове дерево, його ми знайшли в парку Parque del Drago вхід 4 євро. Існує думка, що йому 2500 – 3000 років, та ні підтвердити, ні спростувати цей факт неможливо. Неподалік можна відвідати музей метеликів ( 7, 5 євро). Ще одним пунктом у нашій подорожі був острів Гомера, на поромі дістаємося до містечка Сан Себастьян. Дивимось на Графську вежу, де, за ствердженням місцевих жителів, часто бував Христофор Колумб. Прихильникам тривалих пішохідних прогулянок пропоную відвідати ущелину Маску. Для самостійного спуску в цю прірву нам знадобляться зручне взуття, капелюх, рукавиці, ліхтарик, сірники, крем від засмаги, мобільний телефон, трішки їжі води, целофанові плащі (річ досить помічна, якщо погода раптом зміниться) і, звичайно, фотоапарат. Спуск триває 3-4 години. Плануючи поїздку наштовхнулась на свідчення про Las Portelas, схоже на «пиріг», побачити це диво природи дійсно варто. Від нього подих захоплює.

Неймовірної краси природа, вищій рівень сервісу і море розваг, покликаних урізноманітнити ваш відпочинок. Під час відпочинку на Канарських островах ви зможете займатись спортом, кататись верхи, займатись дайвінгом, снорклінгом або просто відпочивати на пляжі. Якщо ви вирішили провести свою відпустку із насолодою, неодмінно повинні вирушити на Канари!

Аліна Кобець

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар