Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
16,0 °C
небольшой дождь

Статті

ЛЮДИНА В ОКУЛЯРАХ
21 грудня 2012, 00:00
ЛЮДИНА В ОКУЛЯРАХ

Для когось окуляри – це вимушена необхідність через проблеми із зором, для інших – модний аксесуар. Однак, у кожному разі, їх вибір – завдання дуже непросте!

І якщо раніше критерієм оптиків було створення оправ, які не «спотворюють» зовнішність, тепер їх основний девіз: окуляри, вишукані лінії яких здатні підкреслити індивідуальну будову обличчя, надати йому додаткову чарівність і приховати недоліки. Тому, якщо ви зважилися носити окуляри, то у вас або порушення зору, або ви просто хочете додати власним образом трохи діловитості. До речі, в останні роки продавці магазинів оптики все частіше спостерігають таку тенденцію: у них замовляють окуляри без діоптрій, виключно, як елемент ділового стилю. Крім того, останнім часом стало модно носити окуляри для захисту від ультрафіолетових променів, які завдають істотної шкоди організму людини. Наприклад, під їх впливом шкіра втрачає вологу і старіє. Знову ж таки, під впливом ультрафіолету у людини розвивається катаракта і дистрофія сітківки. Для запобігання такого неприємного процесу рекомендують купувати окуляри зі спеціальним захистом. До речі, носити їх можна не тільки влітку, а й узимку. А з поширенням комп'ютерів стали популярними окуляри зі спеціальними лінзами, які знімають напругу з очей, і як результат - очі менше втомлюються.

У сучасних оправах поєднуються чарівна недбалість і в той же час точність ліній, багаті і детально опрацьовані орнаменти, несподівано сміливі сполучення кольорів. Основні законодавці сучасної окулярної моди – італійці і їхні багаторічні конкуренти французи. Так, зараз модно носити оправи яскравих кольорів і відтінків. А у представниць прекрасної статі дуже популярні модні оправи, прикрашені стразами, що створюють вигляд дорогоцінних каменів. На другий план відходять окуляри без оправ, коли дужки і перемичка кріпилися прямо до лінз.

Взагалі, при підборі лінз зверніть увагу на їх правильне положення. Якщо окуляри перекошені, то зображення буде фокусуватися неправильно і ваші очі швидко втомляться. Не купуйтеся також на дешевизну продукції, адже найімовірніше пропонований вам товар виявиться сумнівної якості і призведе до погіршення зору. І не намагайтеся самі підібрати собі окуляри. Довіртеся компетенції професійного лікаря, який підбере вам оптимальну оправу і лінзи. А якщо продавці з великою валізою китайських одноразових оправ бадьоро запевнятимуть вас, що ви можете вибрати будь-яку оправу і будь-яке скло, а за ваші гроші вам все підженуть, сцентрують, і буде вам щастя не вірте, бо це звичайні шахраї!

Тож, бажаю вам вдало підібрати якісні окуляри, які зможуть зберегти ваш зір і підкреслити вашу неповторність та стиль.

Леонід Вінницький,

член Молодіжної організації журналістів

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар