Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
20 квітня 2024
12,3 °C
небольшой дождь

Статті

Дещо про “пивний живіт”
14 січня 2014, 00:00
Дещо про “пивний живіт”

Про чоловіків, у яких в районі талії є або тільки намічається «складка», ми часто говоримо: відростив собі пивний живіт. Але чи виправдано ми звинувачуємо у всьому хмільний напій і чому насправді чоловіки втрачають форму?

Взагалі-то, не існує поняття "пивний живіт". Є просто живіт, що утворився через часте вживання пива та інших висококалорійних продуктів. Зокрема, пиво, володіючи високими калоріями, викликає додатковий апетит. А ще є і дві інші, значно вагоміші причини появи живота у чоловіків: зниження тонусу м’язів і неправильний обмін речовин. Обидві причини обумовлені, в першу чергу, неправильним харчуванням і малорухливим способом життя. Негативний вплив цих чинників можна помітити не відразу, адже жировий прошарок утворюється поступово. Крім того, підшкірний жир накопичується не тільки в області живота, але і на стегнах, руках.

Ну і, звичайно, варто взяти до уваги той факт, що обмінні процеси, яким би струнким і підтягнутим чоловік не був у молодості, з роками сповільнюються. І ще вчора вам здавалося, що все добре, але несподівано настав момент, ви кинули погляд у дзеркало і зрозуміли — він виріс і у вас. Спочатку з’являється питання: «Звідки він узявся і як його прибрати.

Дехто звертається за допомогою до лікарів-хірургів. Існують ліпосакція (відсмоктування зайвого жиру), дермоліпектомія (висічення шкірно-жирових складок), абдомінопластика (операція зі зміцнення передньої черевної стінки). Після хірургічного втручання жир, звичайно, приберуть, але залишається зайва шкіра, розтяжки від живота. І якщо всі ці маніпуляції з власним животом вас лякають, то потрібно правильно харчуватися та зайнятися спортом.

Обмежте вживання алкоголю. При можливості, віддавайте перевагу вину, як більш здоровій альтернативі пиву. Скоротіть обсяг споживаних калорій. Це змусить ваш організм використати запаси жиру, у результаті чого жир на животі почне зменшуватися. Їжте здорову їжу, та вибирайте продукти з низьким вмістом калорій: фрукти, овочі, нежирні молочні продукти.

Збільште свою активність. Здоровим чоловікам потрібно дві-три години занять кожен день. Качайте прес з будь-якого зручного вам положення. Спочатку буде важко, але поступово ваш стан покращиться, і ви почнете скидати вагу. Чудово впливають на бічні м'язи живота нахили і повороти тулуба в сторони, обов'язково робіть ногами загальновідому вправу "ножиці". Не поспішайте, виконуйте вправи в повільному ритмі не більше двадцяти хвилин, потім обов'язково збільшуйте кількість вправ і часу. Необхідно подолати лінь і проводити фізичні заняття щодня. У розраду можна сказати, що фізичні вправи дозволяють чоловікам значно швидше скинути вагу і прибрати живіт, ніж жінкам. Така фізіологія чоловічої будови тіла.

Багато хто, не дочекавшись результатів, опускають руки. І тут пам'ятайте, що дуже швидко прибрати живіт не вийде, але навіть за пару тижнів серйозних обмежень в їжі і активних фізичних вправ результат буде більш ніж помітний. Боріться з "пивним животом", це додасть вам упевненості в собі, а головне, зміцнить ваше здоров'я.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар