Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
16 квітня 2024
20,0 °C
небольшой дождь

Статті

Цікавинки
«Шкідливі поради»: 7 популярних водійських звичок, які роблять гаманець тоншим
08 липня 2020, 14:20
«Шкідливі поради»: 7 популярних водійських звичок, які роблять гаманець тоншим

Ніщо так не б'є по кишені водія, як його несумлінне (а іноді і відверто байдуже) ставлення до свого власного автомобіля. Багато шкідливих звичок в питанні водіння формуються ще в автошколі. Дуже часто такі «не виправлені помилки» залишаються з водієм на все життя. Саме тому дуже важливо знати їх і намагатися з ними боротися.

1. Їздити «на парах»

На дні бензобака поступово накопичується бруд, осад і механічні домішки. Якщо їздити з низьким рівнем палива, то бензонасос буде втягувати всю цю гидоту з дна прямо в мотор. В кінцевому результаті все це може призвести до поломки самого насоса, фільтрів і двигуна (якщо використовується безпосереднє уприскування).

2. Спиратися на важіль перемикання передач

Важіль перемикання передач - це зовсім не красива палиця або тростина, на яку можна спиратися рукою. Якщо постійно тримати руку на важелі, то створюється надмірне навантаження на шестерні коробки передач. До речі, те ж саме стосується педалі зчеплення. Не потрібно спирати на неї ногою просто так.

3. Непрогрітий мотор на високих оборотах

Той факт, що сучасні мотори вже давно не вимагають прогріву, ще зовсім не означає, що «холодний» двигун можна відразу ж виводити на високі обороти. Не варто прямо з парковки топити педаль газу в підлогу. Через теплове розширення страждають гільзи, поршні і блок циліндрів. Тому після старту рекомендується розганятися плавно.

4. Ігнорувати ТО

Суми, які доводиться викладати на регулярне технічне обслуговування, навряд чи сподобаються навіть заможному водію. Проте, нехтувати своєчасним ТО точно не варто. Хоча б тому, що, коли «машинка захворіє» (раптом!), ремонт виявиться набагато дорожчим.

5. Ігнорувати контрольні лампи

Якщо на приладовій панелі загорівся один з контрольних індикаторів, значить з машиною відбувається щось недобре. Це зовсім не та річ, яка може «сама розсмоктатися». Грати в рулетку не варто. Найкраще звернутися до експертів, щоб оглянули машину якомога швидше.

6. Ігнорувати «ручник»

Гальмо стоянки в автомобілі потрібен зовсім не для того, щоб його ігнорувати. Особливо під час паркування машини. Якщо не користуватися «ручником», то вже зовсім скоро в улюбленій «ластівці» можуть з'явитися певні проблеми з коробкою передач, усунення яких серйозно вдарить по кишені.

7. Постійно пригальмовувати

Тримати дистанцію з попутними авто - це правильно. Однак, якщо манера їзди зводиться до постійного пригальмовування, то вона однозначно є неправильною. Рано чи пізно така експлуатація машини призведе до поломки гальмівних механізмів.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар