Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 квітня 2024
5,9 °C
небольшой дождь

Статті

Цікавинки
ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО МАРКЕТИНГ І РЕКЛАМУ
05 червня 2020, 17:36
ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО МАРКЕТИНГ І РЕКЛАМУ

Важко уявити в сучасному світі прибуткову діяльність, будь-якого підприємства, без ефективно функціонуючого відділу маркетингу, без праці рекламістів. Маркетинг зумовлює рівень цивілізованості економіки та соціальних комунікацій. Щоденно маркетологу доводиться працювати з рекламою у всіх її виявах.

  1. Найдавнішу рекламу, висічену на кам’яному стовпі, вдалося знайти на руїнах давньоєгипетського міста Мемфіс. «Тут живу я, Мінос з острова Кіпр, по милості богів наділений здатністю тлумачити сни за вельми помірну плату», – так виглядає напис, створений за 500 років до н.е.
  2. Найдорожчою рекламою в світі є реклама Chanel. Вона обійшлася компанії в 33 мільйони доларів, а гонорар Ніколь Кідман за зйомки в цьому ролику склав 3 мільйони.
  3. Якщо якийсь товар приховано або відкрито рекламується в фільмі, його продажі збільшуються більше, ніж на 50%.
  4. Фармацевтичні компанії витрачають на маркетинг і рекламу в 2 рази більше коштів, ніж на проведення досліджень. 24% прибутку від продажів йде на просування товарів і лише 13% – на дослідження.
  5. При створенні реклами будь-яких наручних годинників стрілки завжди встановлюють на 10 годин 10 хвилин або на 8 годин 20 хвилин. У першу чергу це робиться для того, щоб стрілки не закривали назву бренду. Крім цього, таке розташування стрілок зовні нагадує посмішку, тим самим налаштовуючи людей на позитивний лад.
  6. Щоб їжа в рекламі виглядала апетитніше, при зйомках використовують ненатуральну їжу. Так, наприклад, піну в напоях створюють завдяки додаванню в стакан миючого засобу, розведеного водою; кубики льоду роблять з акрилу, щоб вони не танули під час зйомок; їжу поливають спеціальним прозорим клеєм, щоб вона виглядала апетитніше.
  7. До 65 років кожна людина переглядає приблизно 2 млн рекламних відеороликів.
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар