Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 квітня 2024
5,9 °C
небольшой дождь

Статті

ЧИ КОРИСНЕ ПИВО?
26 грудня 2011, 00:00
ЧИ КОРИСНЕ ПИВО?

Пиво відоме людству з давніх часів. І по сьогодні воно користується популярністю в усьому світі як приємний і освіжаючий слабоалкогольний напій. Але чиє воно не лише смачним, але і корисним?

На Русі багато хвороб успішно лікували пивом. Всі ліки в Європі у ХVIII столітті і першій половині ХIХ століття приймалися тільки з пивом. Вважалося, що таким чином медикаменти краще засвоюються. У петербурзьких лікарнях пиво давалося видужуючим хворим як прекрасний гігієнічний напій.

У Чехії, наприклад, відвіку існують пивні лікарні, в яких лікують багато хвороб. Наприклад, простудні захворювання. Існує декілька народних рецептів для їх лікування: наприклад, ложка меду на кухоль підігрітого пива – і простуду як рукою знімає. Існують і інші рецепти, всі вони на базі гарячого або підігрітого пива з додаванням яйця, а також гвоздики, кориці, і ін. інгредієнтів.

Геронтологи вважають: 1-2 кухлі пива в день уповільнюють старіння організму. А якщо на основі пива робити різні маски, креми - це сприяє і розгладженню зморшок. Наприклад, жовткова маска: яєчний жовток збивається в пиві, суміш наноситься на обличчя. Така маска дає дуже хороший ефект. А якщо пиво нанести на деякий час на волосся, до нього повернеться здоровий блиск, еластичність, припиниться їх випадання. Відомо, що різні гелі, лаки і так далі шкідливо діють на волосся, а набагато кращий засіб їх укладання з допомогою пива був відомий ще нашим прабабусям.

Дуже корисно приймати пивні ванни тим, хто сильно потіє. Додати в теплу ванну пляшку пива, небагато полежати. Декілька таких процедур і потовиділення відрегулюється.

Пиво добре тамує спрагу, що пояснюється змістом мінеральних речовин і вуглекислоти, що розширює капілярні судини слизистої оболонки органів травлення, сприяє швидшому надходженню рідини в кров.

Пиво дуже добре допомагає при отруєннях, особливо при алкогольних. Кращий рецепт для лікування так званого похмільного синдрому: узяти заздалегідь пляшку пива, відкрити і поставити в холодильник. І якщо ви "перебрали" з вечора міцних напоїв, не полінуйтеся, встаньте вночі і випийте цю пляшку. Зранку ви себе почуватимете добре.

А яка парилка без пива? Пивна пара дуже корисна для шкіри, роблячи її шовковистішою, так і для всього організму.

Найбільш повноцінне і здорове пиво – це звісно ж не пастеризоване, без консервантів, не розбавлене. Свіжіше, так зване "живе" пиво, є еліксиром життя, засобом від багатьох хвороб.

У чому ж користь з погляду сучасної медицини?

Пиво містить певну кількість білків, амінокислот. Велике значення має вміст в пиві мінеральних речовин - від 1 до 2 грамів на літр, як і в деяких мінеральних водах. У пиві є вітаміни В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), РР (ніацин). Пиво здатне виводити з організму канцерогени.

У темних сортах пива містяться так звані флавоноїди – ціла група органічних речовин, які знижують згортуваність крові і перешкоджають утворенню тромбів. Міністрество охорони здоров'я США рекомендує вживання темного пива як профілактичну міру проти серцево-судинних захворювань.

Пивними дріжджами лікують аліментарну дистрофію, хворих, страждаючих хронічними захворюваннями (туберкульоз, бруцельоз, ревматизм і ін.) видужуючих після гострих інфекцій, опіків, травм. Основна мета такого лікування – введення в організм з раціоном повноцінного білка, вітамінів, особливо тіаміну і рибофлавіну. Крім них пивні дріжджі містять безазотисті і азотисті речовини, які допомагають при авітамінозах, фурункульозі, а так само при різних порушеннях обміну речовин. Клітинні оболонки дріжджів містять незамінний природний імуностимулятор – зимозан, що впливає на загальне підвищення імунітету.

У інституті спортивної медицини в Римі спортсменам різних категорій давали протягом місяця пиво як єдиний напій (окрім води). І було встановлено, що вживання 1 літра пива в день не впливає на вагу тіла, частоту пульсу, тиск і працездатність м'язів. В той же час воно підвищувало чіткість дихання, темп регенерації після їжі, скорочувало час реакції, покращувало координацію рухів і швидкість рефлексів.

Рекомендується споживати по одній пляшці пива в день, що сприяє лікуванню виразки шлунку і дванадцятипалої кишки. Пиво укріплює і розігріває шлунок, полегшує нездужання при астмі і задусі, а також приносить здоровий і міцний сон. Рекомендується при розладах травлення, хворобах нирок і сечового міхура.

Майже всі автори старих книг про пиво рекомендують пити пиво навіть годуючим матерям і немовлятам, серйозно стверджуючи, що після материнського молока пиво – найбільш відповідна їжа для дітей. Як затверджує мама Арнольда Шварцнегера, в дитинстві Арнольд часто хворів і одного разу їй порадили давати йому окрім молока ще і трохи пива. Саме тому, як вона вважає, він став таким великим і сильним.

Пиво є ліками від холери. Берлінський професор Кох довів, що в пиві бацили холери гинуть протягом декількох годин і воно не дозволяє хворобі розвиватися.

Крім того, пиво менш калорійний продукт, ніж кока-кола, фруктові напої, не кажучи вже про молоко. Високоякісне пиво практично не містить сахарози і фруктози, яка надає небажану дію на організм.

Нормальна доза споживання, що йде на користь здоров'ю, може вважатися доза 1-2 пляшки, тобто до 1 літра. Споживання ж надмірної кількості може дати побічні ефекти, які зведуть нанівець всі корисні.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар