Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
26 квітня 2024
8,1 °C
небольшой дождь

Статті

ЧОМУ НАШІ ДІТИ НЕ ХОЧУТЬ ХОДИТИ ДО ШКОЛИ?
02 вересня 2013, 00:00
ЧОМУ НАШІ ДІТИ НЕ ХОЧУТЬ ХОДИТИ ДО ШКОЛИ?

Це питання задають собі батьки як старшокласників, так і “першачків”. Причин можна назвати безліч. А от щодо ключових, то їх не так уже й багато. У першу чергу, це навчання, а точніше, проблеми з самим навчанням. Від сучасних учнів вимагають набагато вищий рівень знань, ніж 20 років тому. Так, наприклад, дитина, яка ледь досягла семи років (тобто йдучи в 1-й клас), повинна мати розвинену пам'ять, логічне мислення й увагу та вміти читати, рахувати, розповідати за картинкою і мати солідний багаж загальних знань. А що вже говорити про випускника школи? Програма чомусь не передбачає, що діти - це не роботи з інтегрованим компютером, які цілодобово можуть навчатися. А ще до цього додайте батьківське невдоволення оцінками дитини. Тому досить часто учень, розуміючи це все, не хоче ходити до школи, боячись отримати погані оцінки. Не варто завищувати і без того недосяжні вимоги й сподівання на відмінне навчання вашої дитини.

Наступною причиною можуть бути образи від однокласників, старшокласників або ж навіть і вчителів. Дитині досить часто соромно про це розповідати. Але вам потрібно спробувати дізнатися, що відбувається. Якщо дитина не хоче нічого розповідати, спробуйте пояснити, що сила нічого не вирішує і в цьому випадку є слабкістю. Скажіть своїй дитині, що не відвідувати школу — це прояв слабкості й безпорадності. А от щодо старшокласників та вчителів — ці питання потрібно вирішувати вже самим батькам.

Всі знають, що невід'ємною частиною життя сучасних учнів є ігри, мультфільми та комп'ютер. Часто трапляється так, що діти не хочуть ходити в школу, тому що не дограли у комп'ютерну гру чи ліньки навчатися. Чимало батьків не розуміють як комп'ютер може вплинути на відвідування школи. В основному трапляється так, що як тільки батьки йдуть на роботу, їхні діти цілий день сидять за комп'ютером, але до приходу батьків встигають зробити вигляд, ніби пробули цілий день у школі. Найкращий спосіб убезпечити себе і дитину від таких випадків - поставити пароль на комп'ютер та не дозволяти неконтрольовано та безперервно сидіти перед монітором.

Комплекси. Ваша дитина вважає себе гіршою за інших у всьому: в навчанні, одязі, спілкуванні. Із часом починає уникати інших і відповідно не ходить у школу. Підніміть своїй дитині самооцінку, поясніть, що все не може бути ідеальним. А в чомусь вона таки найкраща.

Сон. Ваша дитина не висипається. Вранці головне бажання - поспати, а ніяк не вчитися. Встановіть чіткий режим дня, коли дитина повинна лягати спати і прокидатися. Згодом малюк повинен звикнути до цього і прокидатися вранці не буде викликати у нього проблем.

Безпрограшним способом заохотити дитину до навчання залишається винагорода за гарну успішність та відвідування школи. Але не забудьте в першу чергу врахувати вік та інтереси саме вашої дитини.

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар