Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
28 березня 2024
15,1 °C
небольшой дождь

Статті

10 НАЙНЕЙМОВІРНІШИХ ПРИЧИН СМЕРТНОЇ КАРИ
14 грудня 2011, 00:00
10 НАЙНЕЙМОВІРНІШИХ ПРИЧИН СМЕРТНОЇ КАРИ

10 місце: У середньовічній Англії серйозним злочином вважався роман з іноземцем або іноземкою. Всіх громадян, яких вдавалося викрити в любовному зв'язку з представниками інших держав, звинувачували в державній зраді, і страчували четвертуванням. Причому обвинувачені нічим не могли собі допомогти: їх просто позбавляли права голосу.

9 місце: У Стародавньому Китаї та у індійців майя можна було запросто опинитися на ешафоті за спотворення історичної правди. За правильним відображенням історії в цих країнах стежили спеціально найняті «поліцейські», які могли заарештувати будь-яку людину, яка здалася їм підозрілою. До речі, рубати голову в Китаї вважалося негуманним. Більш «людяним», на думку китайців було злочинців вішати або примушувати їх ковтати голки.

8 місце: За часів інквізиції, звинувачених у чаклунстві спалювали на вогнищі. Це відносилося не тільки до людей, але і до тварин, і навіть предметів, як книги чи листи, над якими влаштовувалися показові процеси з судом присяжних і свідками. З такими судовими процесами пов'язано безліч абсурдних речей та тверджень. Наприклад, за зв'язки з дияволом ніколи не судили жінок, вага яких була більше 50 кг. Вважалося, що саме 50 кг, - максимальна вага, яку зможе підняти мітла, а без цього засобу пересування відьма, звісно ж, ніяк не зможе потрапити на шабаш.

7 місце: За філософські праці, які ставили під сумнів існування Бога, можна було потрапити на дибу або піддатися страшній страті через свердлення зубів. До речі, перша бормашина (звичайно, примітивного вигляду) була винайдена саме за часів середньовічної інквізиції.

6 місце: У середньовічній Флоренції злочинців довічно записували в дворяни. Річ у тому, що за часів республіки правами володіли тільки простолюдини, і дворянам доводилося дуже несолодко.

5 місце: У Англії можна було отримати смертну кару за виготовлення золота з неблагородних металів.

4 місце: А в Стародавній Греції – за крадіжку овочів з громадських плантацій.

3 місце: Розкрадання державної казни. За це судили не тільки на Заході, але і в Росії. Більше того, в Московській державі перш ніж страчувати, таких злочинців шмагали палаючими березовими віниками.

2 місце: За політичні злочини в Росії часто карали засланням. Із заселенням Сибіру почали висилати не тільки туди, але і звідти. Так, засланий злочинець Одоєвський, наприклад, помер в Сочі від «жахливого» клімату, від різкої та частої зміни якого люди навіть удома гинули за два-три роки.

1 місце: Перський закон про пиво. За вариво поганого пива в Персії можна було вибирати собі кару – бути втопленим в речовому доказі твого злочину, або пити його, поки не уп'єшся до смерті

Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар