Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
05 мая 2024
19,2 °C
облачно с прояснениями

Новости

Вінниця
Сім вінницьких підприємців отримають компенсації за встановлення відновлюваних джерел енергії
06 ноября 2023, 13:32
Сім вінницьких підприємців отримають компенсації за встановлення відновлюваних джерел енергії

Компенсацію отримають сім місцевих суб’єктів господарювання. Порядок часткової компенсації витрат за придбане обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) затвердили рішенням виконкому.

У вересні цього року Порядок розширили та претендувати на відповідні компенсації відтоді може не лише мікро-, а ще й малий та середній бізнес. На цей крок міська влада пішла з огляду на звернення підприємців, які працюють в нашій громаді й почали переходити на зелену енергетику.

«Компенсація за ВДЕ передбачена з коштів міського бюджету. Власне, ми спрямуємо 30% від сплачених підприємцем податків (в межах нарахованих) до бюджету Вінницької міської територіальної громади, але не більше фактичних витрат, які пішли на придбання обладнання. Максимальний розмір компенсації, нагадаю, не може перевищувати 1 млн гривень. Сім суб’єктів господарювання, які подали заяви та відповідні документи, підтвердили свою відповідність критеріям участі в Порядку», – розповів директор профільного департаменту міськради Максим Мартьянов.

Сумарно ці сім компаній встановили на своїх виробничих площах сонячні електростанції, потужністю в 1 МВт. За рахунок відновлювальних джерел підприємства мінімізують навантаження на загальну енергомережу та замістять власне споживання.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий