Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
06 мая 2024
20,7 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
До Дня ЗСУ у Вінницькому технічному коледжі провели благодійний ярмарок
06 декабря 2023, 22:42
До Дня ЗСУ у Вінницькому технічному коледжі провели благодійний ярмарок

6 грудня, у Вінницькому технічному фаховому коледжі вже другий рік поспіль пройшов благодійний ярмарок. Влаштували його до Міжнародного дня волонтера і Дня ЗСУ, вдалося зібрати 44 051 гривень.

В холі коледжу розмістили столи з випічкою і напоями. Прикрасили ятки українськими народними та патріотичними атрибутами. Смаколики до ярмарку готували викладачі, студенти і їхні батьки, повідомляє журналістка .

Також у коледжі біля синьо-жовтого державного прапора встановили скриньку для збору коштів.

«Уся наша група дуже відповідально підійшла до цього моменту, ми робили кекси, в основному в нас усе солоденьке і випічка. Кожен щось ладнував вдома, але ми робили це все обєднаними душами. Я готувала ватрушки і одягнулась в українське вбрання для того, щоб, продаючи ці смаколики заодно прославляти все українське, показувати, що ми українці і нічого нас не зламає», - каже Наталя Сідак, студентка 1-го курсу Вінницького технічного фахового коледжу.

Участь у ярмарку приймали усі групи та майже всі курси коледжу.

Студентка Наталя Сідак каже, що проводять благодійний ярмарок 6-го грудня символічно, адже сьогодні День ЗСУ та, за новим українським календарем, День Святого Миколая, тож, переконана, що зроблять подарунок для ЗСУ.

«Я вважаю, молоде покоління має розуміти вартість того, що зараз відбувається. Повинні усвідомлювати всю ситуацію, необхідно допомагати і розуміти, що завдяки нашим воїнам ми зараз тут живемо і навчаємось», - додає студентка.

Завідувач радіотехнічного відділення Вінницького технічного фахового коледжу Валентина Вернигора розповіла, що і батьки допомогли студентам підготуватися до заходу.

«Я дуже вдячна батькам наших студентів, які так потужно підключилися до цього процесу та допомогли своїм дітям. Тут дуже багато зусиль.

Самі ж студенти в захваті від ярмарки, всі прибігали, запитували, чим можна ще допомогти та що придумати для організації. Взагалі діти відповідально ставляться до таких заходів, адже розуміють, як це важливо. Вони також все відчувають, переживають і це помітно», - каже Валентина Вернигора.

Зазначимо, що минулого року, під час проведення акції «Разом все зможемо – ми переможемо» зібрали 30 тис грн. Їх передали волонтерам на придбання спеціалізованої автівки для перевезення поранених військових.

Директорка Вінницького технічного фахового коледжу Світлана Василюк каже, сьогодні важливо підтримувати наших Захисників і проведення таких ярмарок доводить, що Україна єдина та непереможна.

«Протягом тижня ми займались підготовкою нашого благодійного ярмарку. Це вже другий рік поспіль, коли ми на День ЗСУ організовуємо захід і збираємо кошти на потреби наших Захисників.

Готувалися всі дуже ретельно, адже ми розуміємо, що сьогодні потрібна не тільки моральна, а й фінансова підтримка ЗСУ.

Активність наших студентів надзвичайно висока, вони у цьому зацікавленні. Я думаю, що абсолютно вся Україна має допомагати нашим воїнам. Ми віримо в перемогу і всі разом таким способом теж наближаємо її», - каже Світлана Василюк.

Своїми донатами студентсько-педагогічна громада Вінницького технічного фахового коледжу допомагає забезпечувати українських бійців найнеобхіднішим. Під час благодійної ярмарки вдалося зібрати 44 051 гривень. Усі кошти передадуть на закупівлю монокуляру нічного бачення (вартістю понад 200 тис. грн) для ІІІ окремої штурмової бригади ЗСУ, де боронить Україну від ворога студент- випускник коледжу радіотехнічного відділення Сергій Жук.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий