Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
19 апреля 2024
6,1 °C
небольшой дождь

статьи

Общество
Звідки ростуть ноги у весільних забобонів
29 марта 2016, 00:00
Звідки ростуть ноги у весільних забобонів
Щоб розвінчати якийсь міф - іноді достатньо просто поцікавитися його походженням. Нумерологи переконують – дата одруження має вплив на подальшу долю пари. Однак не усі молодята мають змогу звернутися до фахівців у даній галузі, аби ті розрахували сприятливі та несприятливі дати для укладання шлюбу. Відтак, чимало «забобонів» люди придумують собі самі, слухаючи оповідки сусідок, бабусь і «всезнаючих» подруг. Якщо зважати на всі чутки та ймовірні роки невдач, то навряд чи вам вдасться одружитися хоч коли-небудь. Як виявляєтьсяся – «нещасливі роки» повторюються щороку. Тільки назви змінюють: крім високосного та відомих всім років «вдівця» та «вдови», молодята іще побоюються років зрадника, рогоносця, стерви, алкоголіка, трудоголіка і т.д. Кожне із визначень начебто передбачає, яка доля очікує тих, хто вступає у шлюб.
Хто вигадує такі нісенітниці – достеменно не відомо. Однак, цілком зрозуміло, що зважати на ці вигадки не варто. У будь-якому випадку, дата одруження не є запорукою щасливого подружнього життя.
Часто молодята впевнені, що планувати весілля на високосний рік означає приректи свій шлюб. Дійсно, практика показує, що високосні роки для багатьох людей є досить важкими – підвищується конфліктність, смертність. Проте, якщо звернутися до історії, випливають цікаві факти. Приміром те, що колись юнаки не йшли із сватами до батьків своїх коханих кожного четвертого року. Але це зовсім не означає, що закохані не одружувалися. Справа в тому, що свататися ходили дівчата.
Виявляється, високосний рік був роком наречених, які самі вибирали собі нареченого! Причому, тільки в рідкісних випадках ті могли відмовити нареченій в одруженні.
Наступним за високосним роком, за повір'ям, йде «рік вдови», який змінюється «роком вдівця». Дехто пов'язує ці повір'я з жахливим часом війни, який так глибоко закарбувався у людській свідомості. Зараз в Україні важка ситуація, триває війна, однак наречені продовжують одружуватися, усвідомлюючи, що щастя у шлюбі може опинитися під загрозою виключно через воєнну ситуацію у країні, але аж ніяк не через забобони.
Радимо молодятам не приділяти надмірної уваги повір'ями, до яких можна ставитися по-різному. Головне, щоб у подружжя було взаєморозуміння та любов, тоді сімейне життя буде щасливим, незважаючи на усілякі прикмети.
Євгеній Олешко,
член Молодіжної організації журналістів
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий