Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 марта 2024
15,1 °C
небольшой дождь

статьи

ПОДІЛ МАЙНА, ЩО Є У СПІЛЬНІЙ СУМІСНІЙ ВЛАСНОСТІ
17 июля 2014, 00:00
ПОДІЛ МАЙНА, ЩО Є У СПІЛЬНІЙ СУМІСНІЙ ВЛАСНОСТІ
          Відповідно до ст. 355 Цивільного кодексу України, майно, що є у власності двох або більше осіб (співвласників), належить їм на праві спільної власності (спільне майно). Майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності.
          Спільна власність вважається частковою, якщо договором або законом не встановлена спільна сумісна власність на майно. Майно, що є у спільній сумісній власності, може бути поділене між співвласниками за домовленістю між ними.
У разі поділу майна, що є у спільній сумісній власності, вважається, що частки співвласників у праві спільної сумісної власності є рівними, якщо інше не встановлено домовленістю між ними або законом. За рішенням суду частка співвласника може бути збільшена або зменшена з урахуванням обставин, які мають істотне значення.
        У разі поділу майна між співвласниками право спільної сумісної власності на нього припиняється. Договір про поділ нерухомого майна, що є у спільній сумісній власності, укладається у письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню (ст. 372 Цивільного кодексу України).
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий