Довідник твого міста
це безкоштовно і ефективно!
Укр
19 березня 2024
0,4 °C
снег

Статті

Суспільство
ФІРМА «РЕКВІЄМ» ІНВЕСТУЄ В СПОРТИВНУ МОЛОДЬ!
09 серпня 2017, 00:00
ФІРМА «РЕКВІЄМ» ІНВЕСТУЄ В СПОРТИВНУ МОЛОДЬ!
        По закінченню сезону президент ган-дбольного клубу ВДПУ (ВІННИЦЯ) – Михайло Іванович Паньків дав ексклюзивне інтерв’ю тижневику “Вболівальник”.
       Я виріс в селі Головецьке, що на Львівщині. Мальовниче село розташо¬ване в центрі Карпат, під горою Маківка, на вершині якої проходила лінія фронту першої світової війни. Там полягло чимало січових стрільців.
     Закінчив місцеву ЗОШ. Пощастило, адже школа була 10-річна. На високому рівні проводилась робота з патріотично¬го виховання молоді. Гірська місцевість кувала характер і волю, виховувала юне покоління на бойових традиціях наших дідів і прадідів.
        Рівень отриманих знань дозволяв нашим випускникам поступати у вищі на¬вчальні заклади. Займалися різними видами спорту. Класні керівники багато приділяли уваги позашкільній роботі. Діти були задіяні у різних гуртках: гра¬ли у футбол та волейбол, захоплювались легкою атлетикою та стрільбою. На мій погляд, військовий керівник був самим авторитетним наставником у нашій школі. На початку 80-х, щоб отримати підсумкову оцінку по НВП, треба було пройти польові збори, результатом яких були нормативні стрільби з автомата Калашникова.
Тому успіхи були ще з дитинства, як зі стрільби, так і з бігу на середні та дальні дистанції. Пам’ятаю, що тоді я від нашої школи брав участь в обласних змаганнях з бігу на 7 000 метрів.
Полюбив фізкультуру та спорт і після служби в армії поступив у Вінницький педагогічний інститут. Коли його закінчив, працював на посаді військового керівника у Вінницькому залізничному технікумі (нині Вінницький транспортний коледж).
        Зарплата тоді була маленькою. Наша сім’я складалася з трьох чоловік, потріб¬но було якось виживати.
Допомагала робота за кордоном – ав-томобільна справа. Організували спільно з колегами Вінницьку авто-профспілку. У 2005 році створили “Асоціацію автомо-більних перевізників”.
 
     Досьє “Вболівальника”:
    ПАНЬКІВ Михайло Іванович
    Народився 2 січня 1966 року в селі Го-ловецьке Львівської області.
У 1982 році закінчив Головецьку ЗОШ. У 1990 році закінчив Вінницький державний педагогічній інститут імені М.Островського (нині ВДПУ імені М.Коцюбинського). Пре-зидент ГК «ВДПУ» (Вінниця), член нагля¬дової ради університету. Одружений, має дві доньки.
     З 2011 року – незмінний лідер регіо-нального конкурсу “Бізнес-еліта Поділля”.
Нагороджений: Дипломом “Лідер під-приємництва України за досягнення ліди-руючих позицій в галузі підприємницької діяльності (2014).
Суспільною нагородою “Лицар Вітчиз¬ни” за високу національну гідність, патріо¬тизм та активну участь у розбудові Української держави з врученням “Золотого Хреста” (2014).
У 2015 та 2016 роках – переможець ре-гіонального конкурсу “Бізнес-еліта Поді¬лля” у номінації “Вершина лідерства”.
     Заслужений працівник сфери послуг України (2017). “ВДПУ” –флагман гандболу Вінниччини!
    Гандбольному клубу ВДПУ допомагаю вже шість років. З 2015 року став прези-дентом ГК “ВДПУ”.
Не було б гандбольних команд чи ДЮСШ з цього виду спорту, не було б фанатів і нашої участі у розвитку гандболу на Вінниччині.
     Мені дуже приємно бути президентом такого клубу. Хлопці фізично розвинуті, організовані, вихованні, самовіддані на майданчику, очі в них горять, атмосфе¬ра в колективі щира. Є в нас і майстри спорту, і кандидати в майстри спорту.
    У клубі працюють люди, зацікавлені у процвітанні даного виду спорту. Справж¬ні професіонали – Наталія Свірщук, Андрій Драчук та Олександр Павлюк. Але нічого просто так не буває. Потрібно серйозно працювати, тренуватись і допомагати цьому виду спорту.
В останній час наша команда набула досвіду, зміцніла, стала флагманом ган-дбольного руху на Вінниччині. Гандбо¬лісти ВДПУ надихають нашу молодь на досягнення у спорті.
Вони – приклад для інших, зокрема, Томашпільської ДЮСШ, спортсмени якої тягнуться до визнаного лідера області.
      Треба допомагати ентузіастам, у яких горять очі! В першу чергу, ми фанати своєї спра¬ви,  і щиро ставимось до людей,  котрісвоїм прикладом пропагують здоровий спосіб життя.
      Можливо, мені більше подобаєть¬ся футбол, але справа в тому, що до мене звернулися люди, в яких є велике бажання розвивати гандбол. Майстри своєї справи, які захищають честь Він¬ниччини на Всеукраїнському рівні. Тому важливо було допомогти цим ентузіа¬стам, в яких є нагальна потреба розви¬вати спорт. Незважаючи на те, що нині дуже важко, – ми все робимо для того, щоб команда ВДПУ існувала.
      Держава має підтримувати підприємців, які допомагають спорту! Ви знаєте, як важко сьогодні проби¬ватись чи досягати поставленої мети. Занадто маленькі кошти виділяються на
гандбол. Але разом з тим цей вид спорту пропагує здоровий спосіб життя, робить людину гармонійною та фізично розвину-тою. Як кажуть: “В здоровому тілі – здо¬ровий дух”.
       Неважливо, який вид спорту, необхід¬но, щоб з дитинства він допомагав дітям ставати на ноги, щоб вони були підго-товленими до дорослого життя, фізично загартованими.
А, ще я вважаю, що держава має під-тримувати   підприємства та підприємців, які займаються активною меценатською діяльністю.
     Головне – побудувати у Вінниці нову спортивну залу!
Перед колективом наразі стоїть завдання стати першими у Першій Укра¬їнській лізі. Лише тоді, коли ми виграємо Першість, тоді й зможемо взяти участь у вищій лізі. Для цього у наш скрутний час потріб¬но дуже багато. Це не лише матеріальні моменти, зокрема, забезпечення виїзду у інші куточки України, оплата суддів... Але, чи зможемо ми на належному рівні у Вінниці проводити Всеукраїнські зма¬гання? Адже у нас ще немає спортивної зали, яка б відповідала сучасним стан¬дартам!
Є надія на нинішню владу, на її ро¬зуміння необхідності підняти на вищий рівень фізкультуру та спорт у місті над Бугом. Бачимо, що зараз будуються спортивні майданчики і сподіваємося, що в обласному центрі найближчим ча¬сом побудують сучасну спортивну залу. І тоді Вінниця по праву стане спортивною столицею України!
Надія є і на президента федерації ган-дболу Вінниччини – Олександра Павлю-ка. Який буде на всіх рівнях ставити це питання.
Велику роль в житті кожного має виховання! Завдячую долі, що народився в гір¬ському селі, дякую своїм батькам, які правильно виховали мене. Батьки вимагали від нас вчитися та працювати, бути порядними людьми.
Велику роль в нашому житті має ви-ховання. Дитина, як губка, вбирає його з материнським молоком. Окреслюються пріоритети.
Нині ситуація в багатьох сім’ях жах¬лива: дітей неможливо відірвати від гаджетів. Нашестя нових технологій шкодить життю підростаючого поко¬ління. Вони садять не тільки зір, але й травмують психіку. Віртуальний світ заважає повноцінно розвиватися мозку та м’язовій системі організму, які ще тільки формуються.
Потрібно, щоб діти змалечку біга¬ли, плавали, розвивали координацію та були постійно зайняті. Батькам я б порадив ставити обмеження на час корис¬туванням комп’ютером. Максимум – до двох годин в день.
Слово Вболівальникам Читачам газети та Вболівальникам Вінниці та області побажав би міцного здоров’я, займатися фізкультурою та спортом і підтримувати свою улюблену команду.
Адже Ваша підтримка – суттєва скла¬дова успіху.
А ще – мрійте, адже мрії мають чудову особливість – збуватися!
 
Ритуальна служба по Україні
та за кордоном «РЕКВІЄМ»:
Вінниця,   вул. Батозька,   12
(колишня Кірова)
тел. 0432 61-69-58,   067 430-12-27
ГК «ВДПУ» (Вінниця)

 
  Президент клубу: Паньків Михайло Іванович
Головний тренер: Драчук Андрій Іванович
Тренер: Свірщук Наталія Сергіївна, Чурбаков Юрій Олек-сандрович
ВДПУ: Гринчук Богдан (к), Мусієнко Віталій, Іноземцев Олександр, Павлюк Олександр, Чурбаков Юрій, Радзієвський Сергій, Бойко Євген, Качур Пав¬ло, Корчак Олександр, Цуприк Олег, Янкович Максим, Семен-чук Віктор, Семенюк Ігор, Яске-вич Микита, Гудемчук Владислав, Білецький Олег, Мороз Владис¬лав, Кравець Андрій.
Сезон 2016-2017.
Розвиток гандболу, плани та перспективи на майбутнє вінницького гандболу
Гандбольний        сезон 2016-2017   р.    цілком для  гк «ВДПУ»  був вдалий.     Мінімум
- бронзові   медалі        Першої Ліги були взяті, хоча могли   б і замахнутись   на срібло,     проте та ситуація яка   складала¬ся протягом ці¬лого Чемпіонату
- бронза  цілком закономірний   ре¬зультат, і всі команди    в   підсумковій  таблиці по за слугам стоять
на своїх місцях. Дуже сильна ко-манда БУФК м. Бровари, які стали чемпіонами безсумнівно, хоча доля золотих на бронзових ме-далей вирішувалась в останьому турі. Гандбольний клуб «КАРПА-ТИ» в поточному сезоні підсилив-ся кількома сильними гравцями, що стало запорукою їхнього дещо сенсаційного успіху. Молода та завжди амбіційна команда Терно-поля «ТНЕУ», які є одвічними та принциповими   соперниками   для вінничан, навязала свою боротьбу до останнього туру, обмінявшись перемогами між собою, все вирі-шував очний поєдинок в Броварах. Боротьби, якої так всі очікували невийшло, педагоги декласува-ли тернополян 46:32. Боротьби за золото також не вийшло, ужго-родці боролись перших 10 хвилин, після броварчани на домашньому майданчику за підтримки вбо-лівальників пішли у відрив, і до кінця матча недавали до себе на-близитись у рахунку 29:21. Кінець успішного сезону, дещо зіпсувало нагородження команд після ігор, точніше - відсутність параду за-криття, представників Федерації гандболу України, кубків, медалей та дипломів... нічого цього просто не було... прикро, для кого це все потрібно?! Правда, через місяць поштою команда отримала омрія¬ні медалі, проте всьому має бути своє місце і час, але це вже інша історія...
     Гравці   команди:  Семенчук Ві¬ктор,     Корчак   Олександр та Павлюк Олександр у складі   гандбольного клубу «Вечірння Ві¬нниця» стали   во¬лодарями      куб¬ку      Меморіала Марченка      (м. Хмільник). Слід зазначити,   що
вперше в істо рії трофей поїхав до Вінниці, і  кращим  гравцем турніру визнано - Семенчука Віктора.
    Сезон завер-шився, проте роз¬почався літній - пляж¬ний гандбол. Кістяк збірної команди Вінницької області складають гравці гк «ВДПУ», які ставали бронзовими призера¬ми Кубку України двічі поспіль 2015, 2016р., і 6-9 липня знову відправляються в фартовий м. Южне. Нещодавно Збірна області повернулась з Чемпіонату України по пляжному гандболу, що проходив у м. Києві, де по¬сіла 10 місце, проте хлопці пока¬зали себе з найкращої сторони та отримали  великий досвід.
     Відзначу найкращих в команді на мою думку: розігруючий капі¬тан Гринчук Богдан, кращий бом-бардир Мусієнко Віталій, лінійний Бойко Євген, воротар Іноземцев Олександр (майстер спорту по бейсболу СРСР та України, КМС по гандболу 1967 р. н. !!!), Чурба-ков Юрій, Семенчук Віктор, Кор-чак Олександр (майстер спорту). Дуже добре себе показали вихо¬ванці МДЮСШ №3(тренер Чурба-ков Ю.) і команда розраховує на них у настопному сезоні: Гудемчук Владислав, Білецький Олег, Мо¬роз Владислав та Кравець Андрій.
     Хочеться подякувати людям, які всіляко підтримують гандбол на Вінниччині: президенту ганд-больного клубу «ВДПУ» Паньківу Михайлу Івановичу, директору Вінницької Харчосмакової фа-брики та тм Кваскоф Семенюку Ігорю, Начальнику управління фі-зичної культури та спорту Чер-нявському Сергію Володимиро¬вичу, Голові комітету фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Краєвському Сер¬гію Станіславовичу, уповноваже¬ного міського голови Павлюка В. П., Голові ВРОВФСТ «Колос»
Юсумбелі Роману Андрійови¬чу, комерційному директору тм «HUMMEL» Сироті Руслану Пе-тровичу.
Окрема подяка людям, без яких неможливо зараз уявити гандбол на Вінниччині – МДЮСШ №3, тре-неру-викладачу, гравцю гк»ВДПУ» Чурбакову Юрію Олександровичу, Заслуженому тренеру України Поміркованій Світлані Іванівній, тренерну Томашпільської ДЮСШ, ГК «Олімпік» Єгорову Костянтину Едуардовичу та меру смт. То-машпіль Немировському Валерію Федоровичу.
www.rekviem.vn.ua
 
Коментарі: 0
Додати коментар

Додати коментар