Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
16 июля 2024
35,2 °C
ясно

Новости

Вінниця
ТАЄМНИЦІ ОРНАМЕНТІВ: У ВІННИЦІ ПРОЙДЕ ВИСТАВКА ВИШИВАНОК
14 мая 2024, 23:23
ТАЄМНИЦІ ОРНАМЕНТІВ: У ВІННИЦІ ПРОЙДЕ ВИСТАВКА ВИШИВАНОК

Вінничани зможуть ознайомитись із старовинними традиціями вишивання

До Всесвітнього дня вишиванки у Вінниці відкриється виставка з приватної колекції Анастасії Фоміної «Давній всесвіт клембівських сорочок «з квіткою». 

Із глибин історії до сьогодення для українців вишиванка є оберегом та духовною скарбницею. Вишита сорочка поєднує в собі символізм кольорів і візерунків, а також код національної пам’яті.

Вінничанка Анастасія Фоміна відновлює та популяризує народні ремесла та національні традиції. Майстриня є однією з небагатьох, хто розуміється на мистецтві створення автентичних Східно-Подільських сорочок і виготовленні писанок та оберегів. Анастасія Фоміна робить схеми та відтворює різноманітні орнаменти. Вишивальниця враховує, що кожен регіон має свої відмінності у сорочках: від техніки вишивки до елементів та кольорів.

Дізнатися про особливості вишиванок села Клембівки вінничани та гості міста зможуть 16 травня у стінах Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Отамановського. Захід відбудеться об 11:00 за адресою вул. Соборна 73, 4-й поверх (відділ художньої культури та мистецтв).

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий