Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
28 апреля 2024
16,9 °C
ясно

Новости

Вінниця
Зменшити споживання електроенергії у години пік закликають вінничан
23 июня 2023, 17:43
Зменшити споживання електроенергії у години пік закликають вінничан

Енергетики доклали неабияких зусиль для того, аби стабілізувати ситуацію в українській енергетиці після терористичних обстрілів критичної інфраструктури. Проте громадян закликають й надалі ощадливо використовувати електроенергію в години пік: з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Вінничан закликають дотримуватись правил економії електроенергії, які дозволять не лише зробити свій вклад у покращення ситуації в енергосистемі країни, а й заощадити власні кошти.

  • Модернізувати освітлення у власній оселі;

Варто замінити старі лампи розжарювання на LED-лампочки. Вони є енергоощадними, а також мають довший термін експлуатації.

Користуватись енергоощадною побутовою технікою;

Клас "А+++" є найбільш енергоощадним. Користуючись технікою класу "А" або "А+" можна значно зменшити споживання електроенергії навіть у порівнянні з приладами класу "В".

  • Залишати мінімум електроприладів у режимі "сон";

У цьому режимі електроприлади продовжують споживати електроенергію. Слід завжди вимикати техніку, від’єднуючи від електроживлення.

  • Заряджати прилади, що працюють від акумулятора (наприклад, мобільні телефони), стільки, скільки потрібно для повної зарядки акумулятора;

Це не тільки заощадить енергію, але й подовжить термін роботи акумулятора.

  • Потрібно регулярно обслуговувати електротехніку (бойлери, пральні машини, пилососи тощо)

До прикладу, для ефективної роботи пилососа має велике значення своєчасна заміна або очищення пилозбірника, при роботі з наповненим контейнером витрати енергії значно збільшуються. Також регулярне очищення чайника від накипу підвищує теплопровідність та зменшує його електровитрати.

Окрім того, вінничанам рекомендують переходити на диференційовані за періодами часу тарифи, а саме в нічні години з 23.00 годин до 07.00. Це дозволить забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди доби.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий