Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
17 сентября 2024
24,0 °C
переменная облачность

Новости

Вінниця
Жителька Нової Ободівки відзначила 102-й День народження
16 сентября 2024, 14:01
Жителька Нової Ободівки відзначила 102-й День народження

Жителька села Нова Ободівка Ганна Дмитрівна Козоріз 13 вересня 2024 року відзначала свій 102-й День народження. Про це повідомили на сайті Ободівської громади. Її життя стало свідком багатьох історичних подій та випробувань, які вона перенесла з великою мужністю.

Ганна Дмитрівна пережила важкі часи голодомору, війну та післявоєнне лихо. Її спогади починаються з трагічних подій 1932 року, коли вона втратила батьків, брата і сестру в старенькій хатині.

“В 1932 році, мені було 9 років. Тоді страшне горе не минало жодну сім’ю. На кладовищі щодня копали безліч могил. Всі жили в постійному очікуванні біди”, – згадує Ганна Дмитрівна.

Після втрати рідних Ганна Дмитрівна була змушена йти наймитувати, щоб заробити на хліб. Випробування, через які їй довелося пройти, загартували її характер. Вона одразу пішла працювати в колгосп, переживши важкі дні війни та голоду, відзначалася наполегливістю та витривалістю.

По завершенню війни Ганна Дмитрівна одружилася з Микитою Козорізом, який повернувся з фронту пораненим. Вони разом виховували двох дітей – сина Анатолія та доньку Марійку. Попри втрату чоловіка у 1974 році, Ганна Дмитрівна продовжувала працювати, забезпечуючи добробут своїх дітей.

Сьогодні її діти стали гідними людьми, а онуки часто навідують бабусю. Ганна Дмитрівна вчить їх любити життя, не скаржитися і залишатися людьми у будь-яких ситуаціях.

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий