Справочник твоего города
это бесплатно и эффективно!
Рус
30 июня 2024
29,3 °C
небольшой дождь

Новости

Вінниця
Залужний і Буданов отримали патчі від художника з Нової Каховки. Зараз він живе у Вінниці
27 июня 2024, 19:03
Залужний і Буданов отримали патчі від художника з Нової Каховки. Зараз він живе у Вінниці
  • Художник Максим Кільдеров передав Валерію Залужному і Кирилу Буданову свої патчі Limitochka.
  • Вони велетенські: розміром 30 сантиметрів та 58 сантиметрів, схожі більше на картини.
  • Частину виробів екс-головнокомандувач та головний розвідник України повернули із своїми підписами назад художнику. 
  • Що він буде з ними робити? І як можна замовити собі такі патчі?

Патчі «Limitochka» від художника Максима Кільдерова підписав екс-головнокомандувач Валерій Залужний, а також керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Митець виклав дописи з військовими у свій Instagram.

«Make History Before You Go (Творіть історію перед тим, як піти - авт.)», — підписав він свій допис із Залужним.

Поспілкувалися з митцем про те, як Залужний і Буданов отримали його вироби, чому виникла така ідея робити велетенські патчі та що він буде робити далі з виробами, на яких свої автографи залишили військові.

«Limitochka» має обмежений тираж

— У мене багато знайомих у Києві, тому мені було трошки легше віддати свої витвори Валерію Федоровичу та Кирилу Олексійовичу, ніж це може здатися, — розказав Максим Кільдеров.

Він виготовляє нестандартні патчі, які навряд чи можна причепити на плече уніформи, чи на бронежилет. Їх розміри — 30 сантиметрів і 58 сантиметрів.

Максим Кільдеров, фото з архіву «20хвилин»

Ідея з розробкою виникла після того, як художник дослідив, що роблять на Заході.

— В США є розвинута патч-культура. Україна теж не відстає, видає нестандартні ідеї, креативи, — говорить митець. — І я вважаю, що патчі Limitochka є найбільшими в Україні. Їх не потрібно наліплювати на плече, рюкзак чи на бронік. Вони, як правило, вставляються в рамку. Як картина.

Кільдеров придумав дизайн патчів, віддав макет на типографію, де йому виготовили обмежену кількість цих велетенських виробів з ПВХ.

— Ось тому і «Limitochka». Вона почалася з маленьких патчів, розміром 8 сантиметрів, яких загалом було 100 штук. Кожен з них пронумерований, як і великі патчі. Щоб було відчуття дотичності до чогось лімітованого, унікального, — поділився Максим Кільдеров. — Маленькі патчі використовую як «обмінний фонд»: міняю «ліміточку» на патчі військових, щоб крім того отримати від них ще цікаву історію. Пізніше з цього всього складу книгу.

«Продаю за 6666 гривень»

За його словами і Буданов, і Залужний підписали декілька його великих патчів.

— По одному я залишу для власної колекції. Моїм хлопцям з Нової Каховки потрібні кошти на купівлю пікапа, тому інші підписані речі віддав на закордонні платформи краудфандингу, — говорить Кільдеров. — Люди через інтернет купують квитки по 5 доларів, і в кінці між учасниками відбудеться лотерея. Люди, що переможуть, отримають патчі з автографами Залужного і Буданова.

Розмір патчу: 57 на 41 сантиметрів

Питаю, чи можна буде купити інші патчі «Limitochka»?

— Взагалі-то вони не дуже розраховані на наш внутрішній ринок. Людям не сподобається ціна: 6 тисяч 666 гривень за 30-сантиметровий патч і 10 тисяч 666 гривень за 58-сантиметровий. Але охочі можуть написати мені в Інстаграм, — говорить Максим Кільдеров. — Все ж я більше розраховую на те, що покупець буде на Заході, де полюбляють патч-культуру. А там ціна уже буде зовсім інша: 666 доларів та 1 тисяча 666 доларів. 

Фото и видео
Комментарии: 0
Добавить комментарий

Добавить комментарий